Felfüggesztetné Magyar Péter EP-s mentelmi jogát az ügyészség

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 26.

Belpol

Azzal kapcsolatban, hogy a nyáron a Dunába dobta egy férfi telefonját.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – közölte az ügyészség csütörtökön.

Az ügy, amelyben a mentelmi jog felfüggesztését kérik még júniusban történt, amikor Magyar az Ötkert nevű szórakozóhelyen bulizott, ahol szóváltásba keveredett egy férfival, aki a mobiltelefonjával videóra vette őt. Az ügyészség közleménye szerint a vita során Magyar „hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette.”

Az ügyészség közölte, hogy ez lopásnak minősülhet, bár a 100 ezer forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – Magyar mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílna lehetőség.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk