Feljelentést tesz a pécsi önkormányzati cég, mert nem találják Hoppál Péter felesége által elvégzett munka nyomait

  • narancs.hu
  • 2022. március 9.

Belpol

Állításuk szerint több mint 7 millió forintos vagyoni hátrány keletkezett. 

Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzati kommunikációs cég, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződése kapcsán – írja az rtl.hu

A cég arról tájékoztatta a lapot, hogy a jelenleg Pécsen magyar-német tanárként dolgozó Hoppálné Erdő Judit 2016. január 1-től 2018. május 31-ig állt megbízási jogviszonyban a cég jogelődjével, a Pécsi Kreatív Központ Kft.-ve, ami végül közös megegyezéssel szűnt meg. A szerződés alapján a cég ügyfeleitől megrendelt, a nyilvánosságnak szóló hirdetmények, marketing- és kommunikációs eszközök szövegeinek korrektúrázása volt a feladata, amiért havi bruttó 250 ezer forint illette meg. Ez az összeg a két és fél év alapján összesen bruttó 7 250 000 forintra rúg. 

A 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki támogatással indul Péterffy Attila váltotta a fideszes Páva Zsoltot a polgármesteri székben, a pécsi önkormányzati cégeknél pedig 2020-ban átvilágítások indultak el, melyek mára fejeződtek be. 

A Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál Péter feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés.

„Nincsenek megrendelők, teljesítési igazolások, levelezések vagy bármilyen valós tevékenységre, munkavégzésre utaló bizonyíték. Nincs olyan cikk, hirdetés vagy marketing- illetve kommunikációs anyag, ami igazolhatóan járt volna a megbízottnál” – írta a cég az rtl.hu megkeresésére. 

Állításuk szerint a szerződés rendelkezik a teljesítés igazolásának szükségességéről a megbízásos jogviszony időtartama alatt, vagyis álláspontjuk szerint a havi díjak kifizetése a teljesítés igazolása nélkül történt, a szerződéses rendelkezések ellenére. Továbbá a korrektúrázást valójában a megbízó, a Pécsi Kreatív Központ munkavállalói végezték Hoppálné jogviszonyának időtartama alatt. 

Válaszukban azt írták, a Pécsi Kommunikációs Kft. dolgozóinak nyilatkozata alapján az átvilágítás során megállapították, hogy  Hoppálné Erdő Judit a cégnél irodával vagy munkaállomással nem rendelkezett, a cég székhelyén néhány alkalommal járt a 2017. évben, jogviszonyának ügyintézése kapcsán, tehát nem munkavégzés céljából. Állításuk szerint felmerült a gyanú, hogy a megbízás fiktív volt, a kifizetések teljesítés nélkül történtek, emiatt rendőrségi feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen.

Továbbá az is megállapítható, hogy a vállalat korábbi vezető tisztségviselője szabálytalanul, a szerződés rendelkezéseit be nem tartva rendelkezett a Hoppál Péter feleségének járó havi megbízási díjak kifizetéséről. Így szerintük „fiktív megbízási jogviszonyból” eredően 7 250 000 forint vagyoni hátránya keletkezett az önkormányzati kft.-nek, ami a mai napig nem térült meg.

„Minden, a feleségemmel kapcsolatos híresztelés a baloldal aljas hazugsága. A baloldalról tudjuk, hogy a jelenlegi és régi vezetőjük szerint hazudtak reggel, délben és este. Pécsett is ezt műveli a baloldal. Nekik semmi sem drága, közszereplőnek nem minősülő családtagokat is belerángatnak a kampányba” – reagált Hoppál Péter a portál megkeresésére. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk