Folytatódik a Volán-sztrájk, itt a lista, mely járatok nem közlekednek a második nap

  • narancs.hu
  • 2024. január 29.

Belpol

Mintegy 19 ezer járat maradhat ki országszerte.

Második napja tart az országos Volánbusz-sztrájk: a vasárnap kezdődött munkabeszüntetés hétfőn is folytatódik.

Mintegy 19 ezer járat maradhat ki a sofőrök figyelmeztető akciója miatt.

A Volánbusz Zrt. jelezte, hogy a sztrájk ideje alatt is biztosítják az elégséges szolgáltatásokat, továbbá közzétette, várhatóan mely járatok nem indulnak el hétfőn: a kimaradó járatok listája itt böngészhetőIgaz, csak hozzávetőlegesen, mert ha az adott járat vezetője mégis felveszi a munkát, akkor a busz elindul.

A sztrájkot a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette meg, a munkáltatóval folytatott bértárgyalások miatt. A Volánbusz Zrt. béremelési ajánlata átlagosan 16,8 százalék, az autóbusz-vezetők esetében 20,5 százalék. A szakszervezet ezzel szemben 25 százalékos bérfejlesztést tart tárgyalási alapnak.

Az országos sztrájk az eltérő minimális szolgáltatási szint miatt erősebben érintheti Budapestet, mint a vidéki településeket.

A Volánbusz dolgozói legutóbb decemberben sztrájkoltak. Bár az akkori munkabeszüntetésben a dolgozók mindössze 14 százaléka vett részt, ez is elég volt ahhoz, hogy kellemetlenséget okozzon az utasoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!