Folytatódik a Volán-sztrájk, itt a lista, mely járatok nem közlekednek a második nap

  • narancs.hu
  • 2024. január 29.

Belpol

Mintegy 19 ezer járat maradhat ki országszerte.

Második napja tart az országos Volánbusz-sztrájk: a vasárnap kezdődött munkabeszüntetés hétfőn is folytatódik.

Mintegy 19 ezer járat maradhat ki a sofőrök figyelmeztető akciója miatt.

A Volánbusz Zrt. jelezte, hogy a sztrájk ideje alatt is biztosítják az elégséges szolgáltatásokat, továbbá közzétette, várhatóan mely járatok nem indulnak el hétfőn: a kimaradó járatok listája itt böngészhetőIgaz, csak hozzávetőlegesen, mert ha az adott járat vezetője mégis felveszi a munkát, akkor a busz elindul.

A sztrájkot a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette meg, a munkáltatóval folytatott bértárgyalások miatt. A Volánbusz Zrt. béremelési ajánlata átlagosan 16,8 százalék, az autóbusz-vezetők esetében 20,5 százalék. A szakszervezet ezzel szemben 25 százalékos bérfejlesztést tart tárgyalási alapnak.

Az országos sztrájk az eltérő minimális szolgáltatási szint miatt erősebben érintheti Budapestet, mint a vidéki településeket.

A Volánbusz dolgozói legutóbb decemberben sztrájkoltak. Bár az akkori munkabeszüntetésben a dolgozók mindössze 14 százaléka vett részt, ez is elég volt ahhoz, hogy kellemetlenséget okozzon az utasoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk