Fürjes Balázs az M1 Karácsony-interjújáról: „ez vállalhatatlan volt"

  • narancs.hu
  • 2020. január 22.

Belpol

Alkalmatlan, vállalhatatlan.

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú - több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé" — írta Twitteren Fürjes Balázs a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Karácsony főpolgármesteri megválasztása óta először volt a köztévé híradójában, ahol azt az első kérdést kapta, hogy miért nem biciklivel érkezett.

Karácsony az interjú után azt írta Facebookon: „a propagandista műsorvezető azt is nehezményezte, hogy Magyarország legnagyobb közvetlen felhatalmazással bíró politikusaként nem értem be közmédiás szereplésként azzal, hogy egyszer mikrofonvégre kaptak egy fotókiállításon. Ezzel együtt is örülök, hogy elmentem a stúdióba, hiszen néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott és a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhettem az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról."

Figyelmébe ajánljuk