Gyermekvédelmi kerekasztal alakul

  • narancs.hu
  • 2024. február 18.

Belpol

A pénteki tüntetés résztvevői ráhatással lennének a politikára.

Gyermekvédelmi kerekasztalt szervez a pénteki influenszertüntetésen megnevezett hat áldozat (Hodász András, Ivák Bence, Kozma Lilla Rita, Pető Attila, Pion István, Pop Mert) és az Országos Közös Akarat (OKA) – írja a hvg.hu.

A kezdeményezők ötpontos akciótervvel készültek a gyerekek biztonságáért. Az elmúlt hetekre tekintettel mindenkitől nyitottságot és a hangulatkeltés kerülését kérték, és feladatot adnak a pártoknak, hogy készüljenek elő a saját javaslataikkal gyemekvédelmi kérdésekben.

Harmadik lépésként meghirdették az első gyermekvédelmi kerekasztalt: ezt február 20-án tartják és civil szervezetek, szociális szakemberek és az áldozatok képviselőinek jelentkezését várják a közös munka megkezdéséhez.

Céljuk, hogy megfogalmazzák, milyen jogszabályi változások szükségesek a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális erőszak megelőzéséhez és az áldozatok, illetve családjaik támogatásához, utógondozásához. Várják a pártok delegáltjait a második gyermekvédelmi kerekasztalra – ennek időpontját később jelölik ki –, nyitottak a jobb- és baloldali pártok javaslataira egyaránt. A megszületett javaslatokat egységes dokumentum formában eljuttatják az Országgyűléshez, hogy minél hamarabb megszavazzák az ebben szereplő jogszabályi változásokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk