Hamar eltakarították a Navalnijra emlékező jelképeket a Terror Háza elől

  • narancs.hu
  • 2024. február 18.

Belpol

Schmidt Mária intézetét csak a múltbéli önkényuralmak terrora érdekli, a jelen nem?

Február 16-án, pénteken az orosz börtönben elhunyt Alekszej Navalnij, aki egészen a koncepciós peréig Putyin legveszedelmesebb kritikusa volt. Ezen a napon egy a pedofil bűntényt eltussolálásában szerepet vállalt férfi kegyelmi ügye miatt több tízezres influenszertüntetés volt a Hősök terén, a tömeg majdnem az Oktogonig nyúlott.

Az Andrássy út 60. szám alatti Terror Háza Múzeum előtt áll a Vasfüggöny-emlékmű, amelynek a lábánál virágokat, fotókat, feliratokat helyeztek el Alekszej Navalnij emlékére. Egy olvasónk két fotót is küldött nekünk, amelyeken jól látszik, hogy péntekről szombatra csak a mécsekből kicsöpögött viasz maradt a helyszínen. Nem világos, hogy a közterületen takarítók vagy a Terror Háza valamelyik dolgozója vitte el a Navalnij tiszteletére elhelyezett tárgyakat.

 
Navalnijra emlékeztek a Terror Háza előtt
Fotó: Olvasói fotó/Magyar Narancs

 
... szombatra eltűntek.
Fotó: Olvasói fotó/Magyar Narancs

Kicsivel arrébb a Bajza utcai metrómegálló így nézett ki február 16-án.

 
Navalnijt gyászoló feliratok és virágok a Bajza utcai metrómegállónál
Fotó: Olvasói fotó/Magyar Narancs

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója tavaly áprilisban egyébként azt mondta Bayer Zsolt műsorában, hogy „most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet”, majd erősítette a Kreml kommunikációjából ismerős szólamot, hogy Putyin csak zsoldosokat vetett be eddig Ukrajnában, és az orosz hadigépezet még meg sem mozdult a maga több millió katonájával.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.