Közel 18 milliárd forintnyi közpénz kötött ki a Fradinál

  • narancs.hu
  • 2019. június 18.

Belpol

Ettől függetlenül nem teljesít jól Kubatov egyesülete.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) nyilvánosságra hozta a beszámolójat, ebből kiderült, hogy a csapat mögött álló gazdasági társaság, és az egyesület is minuszt könyvelt el - vette észre az mfor.hu.

A 2017-es évben összehozott 197,7 milliós veszteség után 2018-ban, - 130 millió forint lett az FTC eredménye. Ugyanakkor a központi költségvetésből hosszú évek óta kap támogatást 16 kiemelt sportág sportlétesítmény-fejlesztési támogatás jógcímén, a Fradinak 6,8 millió jutott így a tavalyi évben.

A tárcáktól érkezett 17,6 milliárd mellett a Ferencváros a sportági szakszövetségektől is kapott 42 millió forintot, ami azt jelenti, hogy jelentős mértékben állami támogatásokból tartja el magát az egyesület.

Elfogtunk egy levelet: íme Kubatov sorvezetője az őszi választásokra

Csak „feddhetetlen előéletű, erkölcsi-etikai szempontból kikezdhetetlen, közösség megbecsült tagjaiként" számon tartott jelöltek indíthatók a Fidesz színeiben az őszi önkormányzati választáson" - áll abban a levélben, amelyet Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke küldött ki még az EP-választás előtt a választókerületi elnököknek.

Figyelmébe ajánljuk