Közös polgármester-jelöltet indít Debrecenben az ellenzék

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 22.

Belpol

"A jelenlegi vezetés támogatja az akkugyárakat és több ezer kínai vendégmunkást hozna a városba" – ez ellen indul Mándi László.

Mándi László lesz a Momentum polgármesterjelöltje Debrecenben a jövő évi önkormányzati választásokon, akit az LMP, az MSZP és a Jakab Péter-féle Nép Pártján is támogat – írja a hvg.hu.

Mándi az indulását egy, a Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentte be Gelencsér Ferenc, a párt elnöke társaságában. A polgármesterjelölt a videóban azt ígéri, továbbra is azért fog harcolni, hogy a kormány ne építsen „méreggyárakat” Debrecenben az emberek megkérdezése nélkül.

„A jelenlegi városvezetés támogatja az akkugyárakat, és idehozna több ezer kínai vendégmunkást. De nem csak ez az egyetlen probléma van. Orvosolni kell a város lakhatási gondjait, ezért növelni fogjuk az önkormányzati bérlakások számát” – mondja, hozzátéve, szeretné Debrecen közlekedését és zöldítését is felülvizsgálni.

Debrecen polgármestere jelenleg a fideszes Papp László, aki várhatóan 2024-ben is elindul majd a posztért. A várost 1998 óta vezeti fideszes politikus.

Mindeközben a kormány egy rendelettel tovább lazított a környezetvédelmi szabályokon, ezzel kedvezve az akkumulátorgyárakat és más veszélyes üzemeket működtető vagy éppen ilyeneket tervező cégeknek:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk