Magyarország legszorgalmasabb feljelentője ráküldte Magyar Péterre a rendőrséget

  • narancs.hu
  • 2024. június 12.

Belpol

Lavinát indított el, hogy Magyar kisétált az élő adásból.

Az ország legszorgalmasabb feljelentője, az ismert egykori fideszes, Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál bejelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) feljelentést tett az ügyben, mivel úgy véli, hogy ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal való visszaélés, a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés lehetősége. A Magyar Nemzet azt írja, a BRFK a kedden tett feljelentést szerdára már fel is terjesztette a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Arról a „személyes adattal való visszaélésről” van szó, miszerint Magyar Péter az ATV-hez köthető személyek vallásáról osztott meg.

Magyar Péter kedden másfél perc alatt kisétált az ATV Egyenes beszéd című műsorából, Rónai Egonnak pedig odaszúrta búcsúzóul, hogy üdvözli a csatorna tulajdonosát, Németh Sándort. A műsorvezető ugyanis gratuláció vagy érdemi politikai kérdések helyett azzal kezdte, hogy átnyújtott neki egy piros mappát, mintegy igazolva, hogy az ATV nem propagandaadó.

Magyar ezután ezt a közleményt tette közzé (nem a teljes posztot idézzük): „A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a Hit Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban.” Azt is hozzátette, hogy szándékos provokációnak tartja az esetet, hiszen a Megafon perceken belül terjeszteni kezdte a felvételt.

Következő posztjában „néhány információt” közölt az ATV-vel kapcsolatban. Szerinte

  • „1.) az ATV reklámidejét a Mészáros Lőrinc cége, az Atmedia értékesíti
  • 2.) az ATV befogadja a Rogán-művek uszító kormányreklámjait
  • 3.) az ATV vezérigazgatója Németh Szilárd NER-lovag, Németh Sándor Hit Gyülekezete-vezető fia
  • 4.) az ATV online szerkesztője Hit Gyülekezete tag
  • 5.) az ATV online másik szerkesztője Morvay Péter, volt III/III-as ügynök
  • 6.) az ATV közéleti műsorainak szerkesztője Hit Gyülekezete tag
  • 7.) Az Egyenes beszéd főszerkesztője és a Spirit Fm szerkesztője, Hit Gyülekezete tag
  • 8.) az ATV online divíziójának vezetője Gavra Gábor, akit az elhíresült bajai videó ügy miatt távolítottak el a HVG-től
  • 9.) az ATV reggeli műsorainak szerkesztője Hit Gyülekezete tag
  • 10.) Németh Sándor, az ATV tulajdonosa és a Hit Gyülekezete vezetője az “istentiszteletein” rendszeresen uszít a Tisza Párt és személy szerint ellenem és a Fidesz mellett kampányol. Cégei milliárdokat kapnak a NER-től.”

Ezután a kormányhoz közeli újságírószövetség, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) közleményt adott ki, amiben felháborítónak nevezi, hogy „egészen új sütetű politikusok is azonnal a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal vagy sajtótermékekkel találják szembe magukat”. A Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében az MNMSZ egyebek mellett azt is írta, hisz a sajtószabadság sérthetetlenségében, visszautasítja, hogy véleménye miatt valakinek a magánéletét, vallási hovatartozását bárki felemlegesse. A szövetség szolidáris az ATV „megfenyegett” újságíróival.

Miután az MNMSZ „az egykor szebb napokat látott baloldali újságíró-szervezet”, a Magyar Újságírók Országos Szövetségéről azt írta, nincs problémája a listázással és a vallási alapú megkülönböztetéssel, Kocsi Ilona MÚOSZ-elnök a Media1 megkeresésére közölte, hogy a vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza az érintett beleegyezése nélkül, az a személyiségi jog mellett minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is megsérti.

Magyar Péter egyébként később közölte: újra kisétálna az ATV-stúdióból, de ahogy mint minden egyház, a Hit Gyülekezete is számíthat támogatására. Vélhetően Iványi Gáborra utalva hozzátette, a Tisza Párt soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt. 

A nevezetes kisétálás pillanatnyilag a második legnézettebb videó a YouTube-on.

A Hit Gyülekezete „megtéréséről” a Fideszhez 2021-ben írtunk nagyobb cikket: „Nagy utat járt be a pünkösdi-karizmatikus imakörként indult, a rendszerváltás idején az SZDSZ-szel szövetséges gyülekezet, mire bevett egyházként megérkezett a Fidesz kebelére. Érkeznek a NER-milliárdok, Németh Sándor vagyona is többmilliárdosra duzzadt. A vezető lelkész pedig a „sátáni globalista kormányzás” ellen folytat kampányt.” Az ATV bújtatott kormányközeliségéről pedig Rényi Pál Dániel írt kimerítően a 444-en.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk