Magyar Péter kiviharzott az ATV stúdiójából

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Rónai Egon azzal szembesítette, hogy Magyar állítása ellenére hívták a műsorba. Az Tisza-alelnök szerint az ATV-nél még a HírTV is jobb. 

Magyar Pétert hét óra után várta Rónai Egon az ATV stúdiójába. A beszélgetés elején a műsorvezető átnyújtott egy mappát a Tisza Párt alelnökének, amiben állítása szerint kigyűjtötték, hogy hányszor szerepelt Magyar a híradóban, és hogy hányszor hívták meg beszélgetésre. Mint mondta, a kampány kezdete óta 51 híradó adás volt, azok közül mindegyikben szerepelt, a televízió beszélgetős műsoraiba pedig hétszer ment el a mostanival együtt. „Hátha nem értesült róla, hogy ennyiszer hívtuk”. 

„Akkor elmondom az igazságot: március 28 és május 3 között egyszer sem hívtak meg ide az adásba” – mondta Magyar. „Ez nem igaz, ott van benne” – felelte rá Rónai Egon. 

„Van-e esetleg kérdés a tegnapi választással kapcsolatban, vagy befejezhetjük? (...) Vagy beszéljünk Németh Sándorról, az önök tulajdonosáról, aki befolyásolja a műsorokat?” – reagálta Magyar Péter. „Erről Németh Sándorral beszéljen. Németh Sándor nem befolyásolja a műsorokat, vannak itt olyan kollégák, akik még életükben nem találkoztak Németh Sándorral”. 

Ezután Magyar azt mondta, „szerkesztő úr, van-e kérdés?”. Rónai azt felelte, hogy szeretné, ha „ezt az áldatlan kutyakomédiát” befejeznék, hogy üzenget nekik Magyar Péter, miszerint nem hívták be a műsorba. „Van-e kérdés?” – hajtogatta Magyar Péter. „Van! Ez például egy kérdés!” – kontrázott rá Rónai. Magyar Péter türelme ekkor elfogyott, és kisétált a műsorból. A végén annyit még odavágott, hogy üdvözli Németh Sándort. 

Az eset után Magyar Péter közleményt adott ki: „A múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter. Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban.Szégyellje magát, mind a Fidesz házitelevizíója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével.Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hírtv is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek” – fogalmazott

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk