Budapesten találkozik Magyar Péter és Manfred Weber

  • narancs.hu
  • 2024. június 12.

Belpol

A legnagyobb európai pártcsalád tagja lesz a Tisza.

A magyar fővárosba utazik az Európai Néppárt elnöke és európai parlamenti frakciójának vezetője, hogy megismerkedjen a Tisza Párt vezetőségével és megválasztott EP-képviselőivel – írja a Népszava.

A Tisza hét képviselője  várhatóan már jövő kedden, június 18-án csatlakozik az EPP frakciójához. A képviselőcsoport többségi szavazással dönt a kérdésben. A Néppárt pártcsaládja a legnagyobb parlamenti frakció, amelynek létszáma akár a 190-et is elérheti a 720 képviselő-testületben, így kizárható, hogy egyetlen KDNP-s tagjuk, Hölvényi György akadályt támasztana a Tisza felvételét illetően.

A lap szerint egy néppárti forrás nagyszerű hírnek nevezte, hogy hamarosan Európa- és jogállamiság-párti magyar képviselőket üdvözölhetnek a frakcióban. „Több mint két éve dolgozunk ezen” – mondta, hozzátéve, hogy a pártelnök „jó érzésekkel” utazik Budapestre, mert az elmúlt hónapban biztató fejleményeket látott Magyarországon.

Magyar Péter a maga energikus stílusában adott hírt a pénteki találkozóról:

„A Tisza Párt képviselőinek belépését a Néppárt elsöprő többsége támogatja. Az egyetlen kivétel talán a Fidesz-KDNP képviselője, aki jelenleg a Néppártban ül. Hölvényi György jó fideszes propagandista módjára valótlanságokkal traktálja a néppárti kollégáit. Gondolom arról már elfelejtett elnök úrnak beszámolni, hogy ő és a fideszes politikustársai a kampányban háborúpártisággal és a sorkatonaság újbóli bevezetésének hazugságával támadták Manfred Webert. Hölvényi Képviselő Úr, miért akar Ön a »háborúpárti« Néppártban maradni? És miért nem elég bátor Manfred Weber szemébe mondani a képtelen hazugságaikat?”

A Fidesz 2000-2021 között volt a mérsékelt jobboldali pártokból álló Néppárt tagja, majdnem kirakták, míg inkább önként kilépett 2021-ben. A kormánypárt azóta annyira a szélsőjobboldalra tolódott, hogy radikálisan oroszbarát álláspontja miatt még az olasz Giorgia Meloni pártcsaládja sem akarja a sorai között tudni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk