Márki-Zay Péter: Nagyon fontos üzenete lehet Hódmezővásárhelynek

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. febr. 17., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Február 25-én időközi választás lesz Hódmezővásárhelyen, a Fidesz legesélyesebb kihívója szerint Lázár Jánosék megijedtek, és ebben a nagy rémületben mindent megígérnek a vásáhelyieknek.

Jövő hét vasárnap új polgármestert választ Hódmezővásárhely. A kampány már egy ideje ezerrel pörög, soha ennyi miniszter nem volt ilyen rövid idő alatt Lázár János városában, ahol a politikus és a Fidesz is begyújtotta a rakétákat, mindent megígérnek, amihez pénzt vagy kormányzati jóváhagyást tudnak szerezni (talán még azt is, amihez nem). Az ezen a héten az újságárusokhoz került Magyar Narancsban egy hosszabb interjút olvashatnak a fideszes Hegedűs Zoltán független kihívójával, ebből szemezgetünk most.

Márki-Zay Péter lapunknak elmondta: szerinte az, hogy Hódmezővásárhelyen beálltak mögé az ellenzéki pártok úgy, hogy nem indítanak ellene jelöltet, követendő példa lehet az áprilisi parlamenti választások előtt is. A helyi politikus állítja: „Itt nem lehet arra hivatkozni, hogy nem fogok össze ezzel vagy azzal: Hódmezővásárhelyen megmutattuk, hogy igenis lehet együtt dolgozni, a Fidesz egyik legerősebb vidéki fellegvárát sikerült úgy megmozgatni, ahogy még soha. Mit hozna egy ilyen felállás ott, ahol korábban sem volt ekkora előnye a Fidesznek! Óriási potenciál van a kiábrándult fideszesekben is, akik akkor szavaznának egy ellenzéki összefogásra, ha egy számukra is hiteles embert állítanak ki eléjük. Nagyon fontos üzenete lehet Hódmezővásárhelynek, hogy tessék, ez lehet az az út, amellyel ezt a korrupt és megfélemlítéssel élő rendszert el lehet tüntetni. Mi lehet ennél fontosabb?”

Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter

Fotó: Németh Dániel

A független jelölt szerint Lázár Jánosék megijedtek, ennek is köszönhető, hogy Hódmezővásárhelyen most mindent megígérnek. Márki-Zay úgy látja, ez az ő szempontjából azért sem rossz, mert, ha nyer, a fideszes többségű testületen be fogja vasalni az összes kampányígéretet. „Ha február 25-e után én vezetem a várost, nem leszek gátja semminek. Emellett rengeteget nyer Vásárhely azzal, hogy nem fogom hagyni azt a brutális méretű korrupciót, ami most megfigyelhető a közbeszerzéseknél. Az átláthatóság érdekében meg fogom nézni, milyen módszerekkel osztják ki saját köreiknek a megbízásokat, és el fogom érni, hogy a leg­olcsóbb és leghatékonyabb megoldásokat válasszuk ki. Mert mit tudnak erre lépni? Azt azért csak nem merik bevállalni a város polgárai előtt, hogy szándékosan olyan megoldásokat választanak, amelyekkel kárt okoznak – ha pedig igen, akkor a népharag elsöpri őket” – nyilatkozta a független jelölt.

A Márki-Zay Péterrel készült interjúnk teljes változatát a legfrissebb Magyar Narancsban olvashatja.

„Fel kell szabadítani a várost" – Márki-Zay Péter útja a polgármesteri csatáig

Sokakat meglepve, szinte a semmiből jelentkezett be a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért Márki-Zay Péter. Magát kiábrándult, egykori Fidesz-szavazóként jellemzi, aki sokakkal együtt egyik mai párttal sem tud maradéktalanul azonosulni. Elmondása szerint politikailag független, konzervatív, keresztény ember, aki fejlesztésben és közösségben gondolkodik pártprogramok helyett. Márki-Zay szerint nem ő keverte a vallást a politikába, ő csupán önmagát felvállalva beszélt világnézetéről.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2018. febr. 17., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra