„Találkozzunk március 15-én!” – Karácsony Gergely közös megemlékezésre hívja az ellenzéki pártokat

  • narancs.hu
  • 2018. február 17.

Belpol

És mindenkit, akit zavar az Orbán-kormány ámokfutása. De mi van a Jobbikkal?

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje levélben fordult az ellenzéki pártokhoz, amelyben egyebek közt azt kéri, hogy közösen ünnepeljenek március 15-én. Karácsony Gergely azt írta: „2018-ban változtatni kell. A változáshoz azonban meg kell mutatni: többen vagyunk mi, akik elégedetlenek, akik más kormányt akarnak, mint a Fidesz támogatói. Nincs erre jobb alkalmunk, mint március 15-e, a szabadság és a nemzeti függetlenség ünnepe”.

Azt azért leszögezi Karácsony, hogy „a közös ünneplés csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon”, ettől még nem kell szövetségként tekinteni a közös fellépésre.

„Ne szerezzük meg azt az örömöt a Fidesznek, hogy hat-nyolc kisebb rendezvényt állíthat szembe saját megemlékezésével! Találkozzunk március 15-én!” – zárja levelét Zugló polgármestere.

Karácsony Gergely külön nem említi a Jobbikot, de Vona Gábor pártját minden bizonnyal nem látná szívesen a közös megemlékezésen. Erre utal a levél megszólítása is: „Kedves Szövetségesek” – az MSZP és a Párbeszéd szövetségesei között pedig nehéz lenne megtalálni a Jobbikot.

A levél teljes szövege ITT olvasható el.

Figyelmébe ajánljuk