Még engedélyt sem kért a sóskúti akkubontó építője

  • narancs.hu
  • 2024. február 2.

Belpol

Pedig az Andrada-csoport „az engedélyek megszerzése után” már február végétől működő üzemet ígért Jávor Benedek szerint.

Miután Alsózsolcán a helybeliek nem akarták, hogy a környezetükben akkumulátorbontó létesüljön, az építtető, az Andrada-csoport Sóskúton szeretné megvalósítani tervét, ahol szintén tiltakoztak az ott élők a beruházás ellen

Jávor Benedek (Párbeszéd-Zöldek) most Facebook-bejegyzésében arra emlékeztet, hogy a szlovén cég januári nyilatkozata szerint „az engedélyek megszerzését követően” már február végén dolgozna az akkubontó.

Ez azért bajos, mert a politikus adatokat kért a Pest Vármegyei Kormányhivataltól ebben az ügyben, és a pénteken megérkezett válaszból az derült ki, hogy eddig egy cég sem igényelt engedélyt akkumulátorfeldolgozó tevékenységre Sóskút közigazgatási területén. 

„Ez alapján, bár a cég igyekezett azt a benyomást kelteni, hogy az üzem elindulása gyakorlatilag eldöntött kérdés, a valóságban érdemi hivatalos lépéseket még az engedélyeztetés érdekében sem tettek. Ez azt is jelenti, hogy a helyi közösség komoly befolyást gyakorolhat arra, hogy mi, és hogyan valósul meg Sóskúton, vagy hogy egyáltalán szükség van-e erre az akkumulátorbontóra a településen. Fent kell tartani a nyilvánosság figyelmét, az engedélyezési eljárásba ügyfélként be kell kapcsolódni, és pontosan tisztázni kell, milyen tevékenység, pontosan milyen feltételekkel valósulna meg, és az elfogadható-e a sóskútiaknak!” – adott tippet a helyieknek a politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.