Nem tetszik az airbnb-zés a fideszes politikusoknak, érkezik is a szigorítás

  • narancs.hu
  • 2019. július 24.

Belpol

Bajkai Istvánt ugyan nem kérte senki, de már dolgozik a társasházi törvény átalakításán.

Fideszes polgármesterek és képviselők beszélgettek arról Tusnádfürdőn, hogy mi a legnagyobb probléma a budapesti kerületekben, amin nagyon gyorsan változtatni kellene és szeretnének is, áll az Index helyszíni tudósításában.

Ezen a beszélgetésen dobta be Egry Attila, Józsefváros fideszes alpolgármestere, hogy szerinte nagy problémát jelent az Airbnb szabályozatlansága. "Itt rendet kell tenni, és ez már nem vágy. A következő félévben létrehozzuk azt a szabályrendszert, amely elviselhetővé teszi az Airbnb-t a többi házban élő számára is. Olyan nincs, hogy az ott lakók szenvedjenek, csak mert páran Airbnb-t üzemeltetnek" - mondta  az alpolgármester.

Józsefvárosban tavaly óta létezik egy rendelet, ami megadóztatja azokat a lakásokat, amiket ideiglenes szállásnyújtásra használnak. A politikus a lapnak elmondta, egy olyan rendeleten is dolgoznak, ami a társasházi együttélést szabályozza.

Erre jött Bajkai István, fideszes parlamenti képviselő, aki hozzátette, van néhány ötlete arra vonatkozóan, hogyan lehetne szigorítani az airbnb-zést. "Dolgozom a társasházi törvény átalakításán, erre senki nem kért, de dolgozom."

A beszélgetés után a politikusnak azt mondta az Indexnek, növelni akarja a szállásadók objektív felelősségét és jó volna, ha az adott házban élőknek is nagyobb beleszólási joguk lenne az airbnb-zésbe.

Figyelmébe ajánljuk