Hogyan jutott el a volt szocialista polgármester a fideszes támogatásig?

Belpol

Szabados Ákos szerint nem újszerű a Fidesz támogatása, ugyanis hosszú évek óta egyformán lépnek sok kérdésben.

„Először is szeretném leszögezni, hogy független polgármester vagyok, így is indulok az őszi önkormányzati választáson, és továbbra is függetlennek tartom magam. Nem az a lényeg, hogy ki támogat, hanem hogy milyen értékeket képviselek” – mondta lapunknak Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere, akiről a múlt héten derült ki, hogy függetlenként, de a Fidesz támogatását elfogadva vág neki az őszi önkormányzati választásnak. Van, aki ezért árulónak tartja, van, aki szerint nagy jelentőséget nem kell tulajdonítani a dolognak, azzal viszont mindenki – maga Szabados is – egyetért, hogy a döntés nem hirtelen született.

Az MSZP április elején jelentette be, hogy Szabados Ákost támogatja az őszi választáson akkor is, ha függetlenként indul, amire a polgármester úgy reagált, elhamarkodott döntés lenne még az együttműködésről beszélni. „Mindegyik párt megkeresett és mindenkinek ugyanazt mondtam: függetlenként, minél szélesebb támogatottsággal kívánok indulni” – emlékezett vissza a polgármester. Ennek némileg ellentmond az, hogy július elején már arról beszélt, elfogadná a Fidesz támogatását, majd nem sokkal később a Fidesz be is jelentette: Szabados Ákost támogatják az őszi önkormányzati választáson, saját jelöltet nem indítanak.

A csereszabados polgármester

A csereszabados polgármester

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Nem újszerű a Fidesz támogatása, hosszú évek óta egyformán lépünk sok kérdésben” – indokolja Szabados, hogy miért fogadta el a Fidesz közeledését. Hozzáteszi, helyi szinten jó az együttműködés a fideszes önkormányzati képviselőkkel, akik megszavazták a költségvetést, és egyetértenek akkor is, ha a járdák karbantartásáról, a zöldfelületek kezeléséről vagy a testvérvárosi kapcsolatok ápolásáról van szó.

Arról, hogyan vezetett az egykor volt szocialista polgármester útja odáig, hogy fideszes támogatással induljon a választáson, és hogy milyen stratégiával készül az ellenzék Szabados Ákos legyőzésére a 20. kerületben, a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatnak.
Az újságra itt tudnak előfizetni.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk