Németh Szilárd a csepeli Fidesszel sem egyeztetett arról, hogy stadiont vásárol a kerületben

Belpol

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára úgy lett Csepel egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa, hogy ezidáig semmilyen megkeresés nem érkezett a fideszes önkormányzat részére. Borbély Lénárd polgármester nem oldja fel a változtatási tilalmat a területre vonatkozóan, ha nem sportcélú beruházást tervez megvalósítani a Fidesz alelnöke, mert ő „nem változott meg”. 

 

 

„Ismét a csepelieké a Csepel SC, amely bajnokok sorát adta a nemzetnek”

– közölte nemrég Németh Szilárd a Facebookon. A Fidesz-alelnök tulajdonolta Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megvásárolta ugyanis a Csepel SC Alapítvány alapítói jogait gyakorló céget, és ezzel a kerület egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa lett. A KIMBA-é a Béke téri komplexum, benne a 12 ezer fős stadionnal, valamint a Hollandi úti és a Gubacsi hídnál lévő telepek. Az adásvétel részletei és a jövőbeli tervek egyelőre nem ismertek. (...)

Layout 1

 
 
 

„Most az ingatlanok állapotának felmérése, felújításának tervezése, illetve az azokat használó sportegyesületekkel, sportolókkal, sportvezetőkkel való tárgyalások következnek. Ennek függvényében dönthetünk arról, hogy mit és hogyan kell modernizálnunk, milyen szervezési kultúrát és működési rendet kell kialakítanunk. Van kiváló példa is előttünk; a Puskás Akadémia és a Fradi” – mondta Németh Szilárd a Magyar Nemzetnek a napokban. Árulkodó, hogy az államtitkár az FTC-t említette, ugyanis a IX. kerületben az történt, ami ellen ő maga évekig kampányolt Csepelen: a Fradi stadionja mellé húzták fel a Magyar Telekom Nyrt. székházát. (...)

„A megválasztásunk óta ugyanazt képviselem; a csepelieké kell, hogy legyen a Csepel SC. Németh Szilárd is erről beszélt 15 éven keresztül. Ez úgy valósulhat meg, ha az állam, de leginkább akkor, ha az önkormányzat tulajdonába kerül”

– mondta Borbély Lénárd polgármester, akivel az irodájában beszélgettünk. A polgármester az alapítványi cég adásvételének részleteiről nem tud semmit, állítása szerint ez idáig semmilyen megkeresés nem érkezett a kerület vezetéséhez a KIMBA és Németh Szilárd részéről, korábban a vásárlási szándékukról sem tájékoztatták. (...)

 
 Fotó: Németh Dániel
 

„A csepeliek részéről van egy mély érzelmi kötődés a Csepel SC iránt. Csak sportcélú fejlesztés jöhet létre a területen”. Kíváncsian várja, hogy mi történik a tulajdonosváltás után; reméli, a kerületi lakosok jól jönnek ki a történetből, a vagyonuk gyarapodni fog. A telep feltehetőleg állami beruházás keretében újulhat meg, ugyanis a KIMBA kizárólag állami pénzből működik. Az önkormányzat csak hosszú idő alatt tudná rendbe tenni, mivel azonban nem ismeri a KIMBA terveit, még nem tervezi, hogy feloldja a jelenleg 2021 végéig hatályos változtatási ti lalmat. A beszélgetés végén megkérdeztük a polgármestert, hogy amennyiben a KIMBA nem sportfejlesztési beruházást tervezne, az önkormányzat belemenne-e.

„Én nem változtam meg”

– válaszolta erre Borbély Lénárd.

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a változtatási tilalmat az önkormányzat oldhatja fel – kivéve, ha a kormány beveti univerzális fegyverét, és kiemelt beruházássá minősíti a ma még ismeretlen terveket. Vagyis végső soron Orbán Viktor dönt arról, hogy a csepeli fideszes belküzdelemben ki kerekedik felül, illetve hogy elindulhat-e az ambiciózus Németh Szilárd akadémiájának további gyarapodása és ingatlanbiznisze, netán felszárnyalása a Fradi-birodalom magasságáig.

E rövid cikkajánlónk egy remek tényfeltáró írás kivonata. Az eredeti cikk teljes mélységében, szélességében és magasságában a Magyar Narancs fenomenális karácsonyi dupla számában olvasható – amely előfizetés ellenében immár digitálisan is elérhető! Vásárolja meg az újságosnál, a közértben, a benzinkúton – vagy szerezze meg most rögtön!

 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.