Népszava: Önkormányzati dolgozók kérdezgetik a falubelieket Borsodban, hogy a Fideszre szavaznak-e

  • narancs.hu
  • 2021. október 20.

Belpol

A lap információi szerint közmunkások és önkormányzati dolgozók járják a falvakat egy listával. 

Közmunkások és önkormányzati dolgozók járják a vidéki falvakat, olykor falubusszal utazva körbe a települést, és egy lista alapján kopogtatnak be az otthonokba, ahol azt tudakolják, hogy az ott lakók támogatják-e a Fidesz politikáját, vagy sem – írja a Népszava.

Egy baloldali polgármester a lapnak azt mondta: több tucat olyan észak-magyarországi kistelepülésről tud, ahol vagy egy érettségizett közmunkás, vagy pedig a hivatal egyik alkalmazottja járt körbe laptoppal, és az elköteleződésükről faggatta a címlistán szereplőket. Úgy tudja, a listát eleve készen  kapták.

"Nem tudjuk, kihez fordulhatnánk: az imént csöngettek be hozzánk, hogy aláírásokat gyűjtenek a Fidesznek, és a 'Magyar Falu' feliratú önkormányzati busszal jöttek. Felháborítónak tartjuk, hogy így feltérképezik a politikai hovatartozását az egész falunak, és nem utolsó sorban a mi pénzünkből a Fidesznek gyűjtenek aláírásokat. Önkormányzati dolgozók voltak, önkormányzati autóval nálunk, maga a kisbusz amúgy máskor egész nap a fideszes polgármester háza előtt áll, még nem láttuk más célra használni" – írrta a lapnak egy tatárszentgyörgyi család is.

A lap kérdéseire sem Tatárszentgyörgy kormánypárti polgármestere, sem a Fidesz sajtóirodája nem válaszolt. Az érintett kistérség más települései közül Kis Attila, Zemplénagárd polgármestere annyit válaszolt, hogy náluk munkaidőben nem fordult elő, hogy önkormányzati dolgozók vagy közmunkások a Fidesznek gyűjtöttek volna támogató aláírásokat. Arra pedig, hogy kapnak-e külön díjazást az esetleges a munkáért az adott települési dolgozók, úgy válaszolt: „erről nincs információja.”  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.