Az Andrássy úton lesz az ellenzéki demonstráció is október 23-án

  • narancs.hu
  • 2021. október 20.

Belpol

Orbán hívei az út egyik végén, az ellenzékiek a másik végén terveznek gyülekezni, a két tábor akár találkozhat is. 

Budapesten az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán fognak október 23-án délután négy órától közösen  demonstrálni az ellenzéki pártok – írja a Népszava.

A lap információi szerint az eseményen felszólal Márki-Zay Péter, előválasztáson győztes, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, valamint korábbi ellenfele, a DK-s Dobrev Klára is.

Korábban Márki-Zay arról beszélt, hogy az Astoria és a Blaha Lujza tér környékén lesz az ünnepség, és azt állította, már le is foglalták a helyszínt.

A Népszava által most ismertetett helyszínválasztás viszont azért is érdekes, mert az Andrássy út másik felén, az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál fog fél 4-kor beszédet mondani Orbán Viktor miniszterelnök is, így a két tábor szimpatizánsai akár még találkozhatnak is egymással.

A lap úgy tudja, hétfő óta intenzív tárgyalások kezdődtek a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és az MMM tagjainak részvételével. A pártelnökök között folyamatos a kapcsolat, de a kampányfőnökök és szakpolitikusok is egyeztetnek. A Márki-Zay által felvetett hetedik frakcióra a lapnak azt írták: „az ellenzéki összefogásban résztvevő hat ellenzéki párt az előzetes megállapodásuk szerint megkezdi a tárgyalásokat az előválasztás utáni teendőkről. Az ilyen felvetéseket ott kell megbeszélni, nem pedig a sajtón keresztül, hiszen az rombolná az ellenzéki összefogásba vetett választói bizalmat. Ehhez eddig is és ezután is tartjuk magunkat”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk