Megszólalt az Európai Bizottság a magyar bombás plakátkampányról

  • narancs.hu
  • 2022. október 19.

Belpol

Arról is közöltek adatokat, hogy a szankciók igenis működnek. 

Mint ismert, a kormány legújabb, a "brüsszeli szankciókról" szóló nemzeti konzultációjára buzdító plakátokon az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókat ábrázolják bombaként. 

A plakátok most az Európai Bizottság szokásos déli brüsszeli sajtótájékoztatóján is szóba kerültek, mások mellett a Magyar Hang tudósítója is rákérdezett a testületnél, hogy mi az álláspontjuk ezzel kapcsolatban.   

„Őszintén szólva, nem helyénvaló bombákról vagy rakétákról készült képeket mutatni a szankciókkal kapcsolatban. Gondoljunk arra, hogy a szankciók célja éppen az, hogy megakadályozzák a bombák Ukrajnára hullását. Pontosan ez a célja a szankcióknak, hogy a bombák ne hulljanak Ukrajnára”

– jelentette ki Dana Spinant, a brüsszeli testület szóvivője. Spinant arra is felhívta a figyelmet, hogy a szankciókat 27 tagállam fogadta el és a magyar kormány is része ezeknek a döntéseknek.

A külügyekért felelős szóvivő, Nabila Masri pedig leszögezte, hogy számos adat és tanulmány igazolja, hogy a büntetőintézkedéseknek mélyreható hatása van az orosz gazdaságra: például az orosz GDP várhatóan 11 százalékkal csökken idén, míg az uniós még mindig növekszik; Oroszországban az infláció 22 százalék, az EU-s pedig ennek a fele; ugyancsak a szankcióknak köszönhetően az oroszországi széntermelés 97 százalékkal esett vissza, az orosz gazdaság pedig nem jut hozzá a fejlett technológiákhoz. Ezen a téren Oroszország 45 százalékban függ Európától, 21 százalékban az USA-tól és mindössze 11 százalékban Kínától.

A sokak szerint ízléstelen kormányhirdetés miatt korábban a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc etikai vizsgálatot kezdeményezett a reklámszövetségnél.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk