Pert vesztett Orbán a Magyar Naranccsal szemben

  • narancs.hu
  • 2024. május 14.

Belpol

Első fokon ítélet született a SPAR vezérigazgatójának oligarchás nyilatkozatát idéző cikkünk ügyében.

Első fokon elveszítette a Magyar Naranccsal szemben magánszemélyként indított sajtóperét Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt szerette volna elérni, hogy a bíróság kötelezze helyreigazításra – több más lappal együtt – a Narancs.hu-t is, mert írtunk a Spar vezérigazgatójának nyilatkozatáról. Hans Reisch többek közt azt állította, hogy a magyar kormány próbált nyomást gyakorolni az áruházláncra: „viszonylag nyíltan azt mondták nekünk, hogy ha az állam részesedést szerezne a vállalatunkban, akkor sokkal könnyebb lenne a helyzet.”

Erről a cikkről van szó:

A Fővárosi Törvényszék kedden elutasította Orbán Viktor keresetét, megállapítva, hogy a lap a sajtótörvényben biztosított jogánál fogva szó szerint idézte a Spar vezérigazgatójának állításait, és közölte a kormány álláspontját is. Ilyen helyzetben – állapította meg a Fővárosi Törvényszék – a sajtó nem tudja megvizsgálni, kinek van igaza, az a dolga, hogy nyilvánosságra hozza, ki mit mondott. 

Orbán lapunkon kívül több más sajtóorgánumot is beperelt e témában, de nemcsak a Magyar Narancs ellen veszített első fokon, hanem az Economx, az Index és az RTL elen is.

Az ítélet ellen, ha akar, fellebbezhet a kormányfő. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk