Polt Péter: Nem merült fel állami szerv érintettsége Magyar Péter korrupciós kijelentései miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Belpol

A legfőbb ügyész jelezte, a nyomozás során megalapozott gyanú közlésére még nem került sor.

 Hadházy Ákos független parlamenti képviselő két hete írásbeli kérdést küldött Polt Péter legfőbb ügyésznek, pontosabban öt kérdést, miután  a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el magánszemélyek feljelentése nyomán azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter korábban jelezte, van tudomása hivatali vesztegetésről és annak feljelentésének elmulasztásáról.

Hadházy kérdései a következők voltak: 

  • Érintett az ügyben állami szerv?
  • Amennyiben az ügyben állami szerv is érintett: Melyik szerv/szervek?
  • Mióta folyik a nyomozás? Mi a gyanú? Van-e gyanúsítottja az ügynek?
  • Milyen személyi kört (vállalkozói, megrendelői, közvetítői, politikai) érint az ügy?

Erre érkezett Polt Péter válasza: 

„Az ügyben a nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelte el 2024. február 21. napján korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztásának bűntette miatt.

A nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanú dr. Magyar Péter 2024. február 16. és 17. napján a Facebook közösségi portálon közzétett nyilatkozata miatt, magánszemély feljelentése alapján volt megállapítható.

Az ügyben jelenleg sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel.

A nyomozás során megalapozott gyanú közlésére még nem került sor.”

Ezen a héten már tulajdonképpen a teljes közélet Magyar Péter körül forog persze Polt nélkül is: kedden 9:00-kor ígérte közzétenni azt a hangfelvételt, ami szerinte akár az egész kormányt megbuktathatja, és amin talán egykori felesége, Varga Judit is szerepel. Bár semmilyen részletet nem tudni azon kívül, hogy kapcsolódik a Völner-Schadl végrehajtói botrányhoz, a kormánypropaganda már jó előre megágyazott a történet fideszes lekeverésének, hiszen napok óta hintik el, hogy agresszív és megfélemlítet maga körül mindenkit.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk