RTL: Két kismama meghalt a nyíregyházi kórházban

  • narancs.hu
  • 2024. január 11.

Belpol

Egy szobában feküdtek, de az intézmény szerint nincs összefüggés a két eset között.

Meghalt egy máriapócsi és egy újfehértói kismama a nyíregyházi kórházban, két napon belül, a szülés után – tudósított az RTL Híradója.

A 33 éves, háromgyermekes máriapócsi asszony kisfia császármetszéssel született meg tavaly novemberben. A baba egészséges, az anyát azonban a műtét után a szülészeti megfigyelőből az intenzív osztályra kellett vinni, napról napra gyöngült, egy éjjel pedig meghalt.

A riport szerint egy ideig jól viselte a terhességet, de a 9. hónapban kiderült, véralvadási problémái vannak, ezért gyógyszereket kapott. Jobban lett, de a szülést előre kellett hozni. 

A szülészeti megfigyelőben együtt volt ez a máriapócsi nő egy újfehértói kismamával, aki ikreket szült, szintén műtéttel, és néhány órával később rosszul lett és meghalt. Erről az akkor már szintén rossz állapotban lévő máriapócsi nő telefonon kétségbeesve számolt be a húgának.

A nyíregyházi kórház az RTL kérdésére azt válaszolta, mindkét esetben vizsgálat indult, és az derült ki, nincs összefüggés. Mindkét kismamánál előre nem látható folyamatok indultak el, amelyeket a szakszerű ellátás sem tudott megállítani. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk