Sarka Kata élettársa akkora luxusfészket épít Svábhegyen, hogy abban még Rogánék is meghúzhatják magukat

  • Németh Dániel- Nagy Gergely Miklós
  • 2019. március 11.

Belpol

Kis utca, hatalmas ház.

Hónapok óta nagy a jövés-menés a Svábhegy egyik apró utcájában. A Fogaskerekű svábhegyi megállójától pár perce lévő, szűkös Felhő utcában konténerek és kisebb-nagyobb teherautók érkeznek naponta többször, miután az egyik telken nagy erőkkel épül egy új, pazar ingatlan. A tulajdonos - róla mindjárt bővebben - pedig egy olyan férfi, aki fel-feltűnik a Rogán-házaspár körül, hol helikopter-, hol üzleti ügyben.

false

Felvételeinken jól látszik, hogy nem apróságról van szó, hanem komoly tételről. Az utca felőli kép szerénynek is mondható a másik oldalról látszik igazán, hogy lefelé és hátrafelé terjeszkedik az épület, amint látjuk nem is akárhogy.

Ha jobbról balra haladunk, az első épület bizonyosan egy több autónak is megfelelő garázs lesz, míg a második, (egyelőre) lapos tetős épület már a lakórészt jelentheti, amely aztán a harmadik egység, a több emeletes házzal végződik. Látható az is, hogy szökőkutat, vagy ahhoz legalább is nagyon hasonlót terveznek az ingatlanra.

A kis svábhegyi utca elég komoly terhelésnek van kitéve az építkezés miatt, ahol helyszíni tapasztalataink szerint tucatnyian biztos dolgoznak egyszerre. Ha a tempót tartják, jövőre már beköltözés is lehet a dologból.

Részlet az ingatlan tulajdoni lapjából

Részlet az ingatlan tulajdoni lapjából

 

false

A korábbi televíziós producerről nemrég derült ki hivatalosan is, hogy Sarka Kata élettársa lett, de van neki még ezen kívül is érdekes oldala is, ő a Valton kisebbségi tulajdonosa. Ez az a biztonsági cég, amely elképesztő mennyiségben nyeri az állami tendereket:

(A Valtonnak folyamatosan növekvő bevételei vannak: 2015-ben 1,77 milliiárdot, 2016-ben már 2,7 milliárdot, míg 2017-ben már 6,4 milliárd forintot könyvelhettek le, ez tavaly már közel 1,5 milliárdos üzemi eredményt fialt.)

false

Azaz Bessenyeivel érnek össze a Rogán-család és a milliárdos állami beruházásokat kapó Valton, lévén a propagandaminiszter feleségének, Rogán Ceciliának az üzlettársa Sarka Kata. Két közös cégük is van, a Nakama & Partners, valamint a tavaly decemberben alapított Top News Hungary Kft. Erről a cégről először a 24.hu emlékezett meg, megjegyezve, hogy a cég ügyvezetője egyben a a Femcafé ügyvezetője, utóbbi portált működtető kft.-nek a tulajdonosa azonban már szintén Bessenyei István.

Rogánék és Bessenyei közt a legendássá vált helikopterezés is közös pont. Az Index írta meg két éve, hogy Rogán Cecília a Valton-Master Carral és a helikopterezést intéző Fly-Coop-al barterezett, a Nakama tulajdonosaként. A Valtonról tudjuk, hogy annak Bessenyei az egyik tulajdonosa, és - írta a hírportál - "nem mellesleg pedig képzett pilóta, aki a Fly-Cooptól is szokott helikoptereket bérelni."

Rogán Cecília és Sarka Kata

Rogán Cecília és Sarka Kata

Fotó: MTI

Az Átlatszó azt is kiderítette, hogy Sarka Kata vezeti azt a Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-t, amely a Seychelles-szigeteki adóparadicsomba bejegyzett SMT DEV Ltd. tulajdona. „Az offshore technika alkalmazása miatt nem tudhatjuk, hogy Sarka tulajdonosként is ott áll-e az indiai-óceáni anyavállalat mögött, az viszont elképzelhető, hogy valakinek így segít adót optimalizálni, illetve vagyont rejtegetni.”

Az építkezéssel kapcsolatban megkerestük a Valtont, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak kérdéseinkre.

Figyelmébe ajánljuk