Soroksár polgármestere meglátogatta Németh Szilárdot, de azt nem tudni, hogy Csepel vezetésével egyeztetett-e már

Belpol

A Fidesz-alelnök a közelmúltban szerezte meg a Csepel SC Alapítványt, méghozzá a kerület fideszes vezetésének tudta nélkül. Azóta már a második üzenetértékű találkozóját is lebonyolította az államtitkár. 

 

„Ma reggel Bese Ferenc, Soroksár polgármestere látogatta meg, és szólt elismerő hangon a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli csarnokáról” – közölte Németh Szilárd a Facebookon. A Fidesz-alelnök a sportlétesítmény bejáratánál jelentkezett be. A szemfüleseknek feltűnhet némi változás az épület oldalán; korábban egy hatalmas farkasfej grafika volt látható a csarnok falán (még novemberben is), Németh Szilárd új képének tanúsága szerint ma már a Csepel SC Alapítvány címere tündököl a bejárat mellett.

Karácsonyi dupla számunkban részletesen beszámoltunk arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium államtitkára még ellenzéki politikusként és később csepeli polgármesterként azért kampányolt, hogy az alapítvány területén csak sportcélú fejlesztés jöhessen létre, ennek érdekében fel is jelentette a Csepel SC-t tulajdonoló céget. Csakhogy a közelmúltban rátette a kezét erre a társaságra is a KIMBA, így az alapítói jogokra, valamint egy elképesztő méretű ingatlanvagyonra, egyebek mellett a 12 000 férőhelyes Béke téri stadionra is. 

Hogy mit tervez a területen Németh Szilárd, még nem tudni. Azonban beszédes, hogy egy interjúban a Fradival példálózott, sőt, a napokban találkozott Kubatov Gábor klubelnökkel („harcostársával, barátjával”) is; „sok-sok megszívlelendő tanácsot, értékes javaslatot »zsebeltem be« tőle a Fradiról, amelyeket a Csepel SC újjáépítésekor mi, csepeliek is hasznosíthatunk” – közölte a Facebookon. Márpedig a IX. kerületben pont az történt, ami ellen ő évekig küzdött; az FTC stadionja mellé húzták fel a Telekom-székházat. 

Ez az egész ügy azért is fölöttébb érdekes, mert Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kérdésünkre azt mondta, ő nem fogja hagyni, hogy sportcélú fejlesztésen kívül más beruházás megvalósuljon a területen; jelenleg változtatási tilalom vonatkozik rá, tehát értéknövelést nem lehet rajta végrehajtani, csak akkor, ha a kormány, felülírva az önkormányzati rendelkezést, kiemelt beruházásnak nyilvánítja. Borbélytól tudjuk azt is, hogy az alapítvány megvásárlását megelőzően Németh Szilárd nem egyeztetett vele, tehát az ügylet a kerület vezetésének feje fölött történt. Márpedig Németh Szilárd bejegyzéseiből arra nem lehet következtetni, hogy a felek közelednek egymáshoz.

Figyelmébe ajánljuk