Németh Szilárd Facebook-posztja Borbély Lénárdnak szóló üzenet lehet

Fekete Lyuk

Azt nem tudjuk, hogy Csepel polgármesterével egyeztetett-e a Csepel SC-ről, de Kubatov Gábor Fradi-elnökkel már biztosan. 

 

„A megválasztásunk óta ugyanazt képviselem; a csepelieké kell, hogy legyen a Csepel SC. Németh Szilárd is erről beszélt 15 éven keresztül. Ez úgy valósulhat meg, ha az állam, de leginkább akkor, ha az önkormányzat tulajdonába kerül” – mondta a Magyar Narancsnak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a közelmúltban. 

A Csepel SC Alapítvány, valamint a hozzá tartozó ingatlanegyüttes, így a 12 ezer fős Béke téri stadion, Németh Szilárd birkózó akadémiájához, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiához (KIMBA) került a közelmúltban. A Fidesz alelnöke még ellenzékben, és már polgármesterré választása után is azért kampányolt, hogy ne lehessen a területet beépíteni. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy ő fogja beépíteni.  Ennek történetét dolgoztuk fel a Magyar Narancs karácsonyi duplaszámában. 

Borbély Lénárd, Németh Szilárd (korábbi?) csepeli harcostársa állítása szerint nem tudott a Fidesz-alelnök vásárlási szándékáról, és a pár hete lefolytatott beszélgetésünkig, tehát már bőven az adás-vétel megtörténte után, nem érkezett semmilyen megkeresés a KIMBA részéről az önkormányzathoz. 

Borbély állítása szerint, amennyiben nem sportcélú beruházás valósulna meg, akkor ő azt nem fogja megengedni. Kérdésünkre válaszolva azt mondta, „én nem változtam meg”, ami egyértelmű üzenet Németh Szilárdnak. Jelenleg változtatási tilalom van elrendelve a területre vonatkozóan, amit csak az önkormányzat oldhat fel, vagy végső esetben a kormány, ha kiemelt beruházásnak nyilvánítja. Szóval amennyiben nem születik megállapodás, úgy Orbán Viktor tehet pontot az ügy végére. 

Egyelőre a tervek nem ismertek, viszont Németh Szilárd a Fradival példálózott egy interjúban; márpedig a IX. kerületben bizony, bizony pont az történt, ami ellen ő Csepelen évekig kampányolt; a területet beépítették, a stadion mellé húzták fel a Telekom székházát. Azt nem tudjuk, hogy Németh Szilárd megkereste-e cikkünk megjelenése után Borbély Lénárdot, de beszédes Facebook-bejegyzést tett közzé hétfőn. 

Tehát Németh Szilárd Kubatov Gábor Fradi-elnökkel, „harcostárssal, baráttal” már biztosan egyeztetett, ráadásul sok-sok megszívlelendő tanácsot, értékes javaslatot kapottt tőle, amiket a Csepel SC újjépítésekor „a csepeliek” hasznosíthatnak. Azt még korai lenne megítélni, hogy milyen kimenetele lesz Borbély Lénárd és Németh Szilárd nézeteltérésének, de azt már tudjuk, milyen elbánásra számíthat az, aki szembe megy a Fidesz alelnökével. 

 

Figyelmébe ajánljuk