Németh Szilárd Facebook-posztja Borbély Lénárdnak szóló üzenet lehet

Fekete Lyuk

Azt nem tudjuk, hogy Csepel polgármesterével egyeztetett-e a Csepel SC-ről, de Kubatov Gábor Fradi-elnökkel már biztosan. 

 

„A megválasztásunk óta ugyanazt képviselem; a csepelieké kell, hogy legyen a Csepel SC. Németh Szilárd is erről beszélt 15 éven keresztül. Ez úgy valósulhat meg, ha az állam, de leginkább akkor, ha az önkormányzat tulajdonába kerül” – mondta a Magyar Narancsnak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a közelmúltban. 

A Csepel SC Alapítvány, valamint a hozzá tartozó ingatlanegyüttes, így a 12 ezer fős Béke téri stadion, Németh Szilárd birkózó akadémiájához, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiához (KIMBA) került a közelmúltban. A Fidesz alelnöke még ellenzékben, és már polgármesterré választása után is azért kampányolt, hogy ne lehessen a területet beépíteni. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy ő fogja beépíteni.  Ennek történetét dolgoztuk fel a Magyar Narancs karácsonyi duplaszámában. 

Borbély Lénárd, Németh Szilárd (korábbi?) csepeli harcostársa állítása szerint nem tudott a Fidesz-alelnök vásárlási szándékáról, és a pár hete lefolytatott beszélgetésünkig, tehát már bőven az adás-vétel megtörténte után, nem érkezett semmilyen megkeresés a KIMBA részéről az önkormányzathoz. 

Borbély állítása szerint, amennyiben nem sportcélú beruházás valósulna meg, akkor ő azt nem fogja megengedni. Kérdésünkre válaszolva azt mondta, „én nem változtam meg”, ami egyértelmű üzenet Németh Szilárdnak. Jelenleg változtatási tilalom van elrendelve a területre vonatkozóan, amit csak az önkormányzat oldhat fel, vagy végső esetben a kormány, ha kiemelt beruházásnak nyilvánítja. Szóval amennyiben nem születik megállapodás, úgy Orbán Viktor tehet pontot az ügy végére. 

Egyelőre a tervek nem ismertek, viszont Németh Szilárd a Fradival példálózott egy interjúban; márpedig a IX. kerületben bizony, bizony pont az történt, ami ellen ő Csepelen évekig kampányolt; a területet beépítették, a stadion mellé húzták fel a Telekom székházát. Azt nem tudjuk, hogy Németh Szilárd megkereste-e cikkünk megjelenése után Borbély Lénárdot, de beszédes Facebook-bejegyzést tett közzé hétfőn. 

Tehát Németh Szilárd Kubatov Gábor Fradi-elnökkel, „harcostárssal, baráttal” már biztosan egyeztetett, ráadásul sok-sok megszívlelendő tanácsot, értékes javaslatot kapottt tőle, amiket a Csepel SC újjépítésekor „a csepeliek” hasznosíthatnak. Azt még korai lenne megítélni, hogy milyen kimenetele lesz Borbély Lénárd és Németh Szilárd nézeteltérésének, de azt már tudjuk, milyen elbánásra számíthat az, aki szembe megy a Fidesz alelnökével. 

 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.