Sulyok Tamást jelöli a Fidesz köztársasági elnöknek

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Belpol

Azt egyelőre még nem tudni, mikor szavaznak az Alkotmánybíróság elnökének államfővé választásáról.

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolja a Fidesz köztársasági elnöknek – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője. 

Kocsis az Index tudósítása szerint azzal kezdte a kormánypárt frakcióüléséről szóló sajtótájékoztatót, hogy a jövő héten hétfőn dönt az Országgyűlés Novák Katalin lemondásának elfogadásáról. A frakciószövetség elfogadja Novák lemondását. Azt tartják helyesnek, ha minél hamarabb meg tudja választani az Országgyűlés az új köztársasági elnököt, viszont ennek időpontjáról még nem tudott nyilatkozni. 

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, elfogadták a Fidesz elnöke által tett javaslatot és Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják köztársasági elnöknek.

 
Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke beszédet mond a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság fennállásának 10. évfordulójára rendezett ünnepségen az Országház Főrendházi üléstermében 2023. május 25-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis azt is elmondta, az elnökség javaslata, hogy Deutsch Tamás legyen a kormánypártok EP-listavezetője, de erről a választmánynak még döntenie kell. 

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesének, aki bűnsegédje volt a pedofil bűncselekményért elítélt Vásárhelyi Jánosnak, a gyermekotthon korábbi igazgatójának. A kegyelmet Varga Juditnak is alá kellett írnia még igazságügyi miniszteri tisztségében, ezért ő is távozott a közélettől, így a párt EP-listáját sem vezeti majd. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk