219 millió forintot gyűjtöttek össze a tüntetést szervező influenszerek

  • narancs.hu
  • 2024. február 22.

Belpol

Jó helyre kerül a pénz. Az eredetileg kitűzött 25 millió egy óra alatt összejött.

„Összegyűjtöttük, leszámoltuk, bevittük a bankba. Egy dolog maradt: hálásan köszönjük nektek!” – közölte Osváth Zsolt influenszer, a pénteki tüntetés egyik szervezője a közösségi oldalán. Bejegyzésében az olvasható, hogy összesen 219 206 539 forintot gyűjtöttek össze. 

A pénz az egykori bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő fiatal érdekében indult, akinek a lakhatását kívánták megoldani a szervezők az Utcáról Lakásba Egyesület közreműködésével. Az adománygyűjtés eredetileg vasárnap estig tartott, a célösszeg 25 millió forint volt, ami alig egy óra alatt összegyűlt. 

 „A bankszámlaszám nem szűnik meg, ahogy az érzés sem, amit ezzel okoztatok, amivel töltődünk azóta is! Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak!” – fogalmazott Osváth. 

Az elmúlt évek egyik legnagyobb tüntetésére becslések szerint mintegy 150 ezer ember volt kíváncsi. Az influenszerek a kegyelmi ügy miatti felháborodás okán hirdették meg, melynek egyik következménye az volt, hogy Novák Katalin lemondott. 

„Sokan érzik, hogy ami most van, az tarthatatlan, legyen szó közbeszédről, a propaganda visszaéléseiről. Csak hát nincs, aki megszólítsa ezeket az embereket, vagy ha megszólítja, nem elég hiteles. És itt a másik rész: kilenc hiteles tartalomgyártó fogott össze, akikkel együtt szívesen mutatkoznak mások, és úgy gondolják, jó ehhez a csapathoz tartozni, mert nem fognak összegyurcsányozódni vagy összedonáthannázódni, vagy MSZP-ződni, bár nekik nem is tudom, ki most az elnökük. Kilenc független és hiteles ember mondta, hogy gyertek ki”

– nyilatkozta a tüntetéssel kapcsolatban Osváth Zsolt a Magyar Narancsnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk