Teljes ellenőrzés: csak államtitkári jóváhagyással lehet hirdetményt és plakátot kitenni a kormányhivatalokban

  • narancs.hu
  • 2019. február 15.

Belpol

Sőt: még le is kell fotózni a helyiséget, hogy minden stimmel-e.

A 24.hu-hoz jutott el az az információ, miszerint a Miniszterelnökség körlevélben értesítette a kormányhivatalok vezetőit, hogy az ügyfélszolgálatokon csak hivatalosan jóváhagyott hirdetményeket lehet elhelyezni.

Hivatalos tájékoztatók kizárólag a felszerelt digitális kijelzőkön jeleníthetőek meg az okmányirodákban és kormányablakokban, az ezeken megjelenő tartalmakat pedig minden esetben a közszolgálatért felelős államtitkárral kell előzetesen jóváhagyatni.

A plakátok sem lehetnek akármilyenek: a kikerülő hirdetményekről értesíteni kell a kormánymegbízotti kabinetet. Sőt, a helyiségről fotót kell készíteni és elküldeni, hogy megbizonyosodjanak, hogy csak olyami került közszemlére, ami oda kerülhet.

Az ellenőrzés és előzetes jóváhagyás indoklása az ,hogy ki akarják szűrni azokat a hirdetményeket, amelyek nem kapcsolódnak a kormányhivatalok tevékenységéhez.

Az intézkedést leginkább a szakszervezetek vették magukra: a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) például országos sztrájkba kezdett, am unkavállalók informálásához pedug fontos lenne, hogy kitehessék hirdetményeiket a hivatalokban, írja a lap.

Mindeközben hangsúlyozzák, hogy a tavaly elfogadott kormányzati igazgatásról szóló törvény szerint lehetővé kell tenni  a szakszervezetek számára, hogy közzé tehessék a tevékenységükkel kapcsolatos tájékoztatást a kormányzati intézményekben.

Neked ajánljuk