Titok, de jövő szombaton lehet a kötcsei piknik

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 1.

Belpol

A Népszava szerint szeptember 10-én, szombaton tartják.

A Népszava információja szerint szeptember 10-én, szombaton rendezi meg a Polgári Magyarországért Alapítvány a 21. polgári pikniket a Somony megyei Kötcsén.

A lap kérdésére Kavecsánszki Ádám, az alapítvány elöke nem adott konkrét választ a piknik időpontjáról, azt mondta: „mindennek rendelt ideje van. A kötcsei találkozónak is”.

A pikniken a kormánypárti politikusok mellett a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ismert szereplői vesznek részt, és a fő programpont Orbán Viktor beszéde szokott lenni.

A Népszava emlékeztet, hogy ezeken a találkozókon a Fidesz-kormány közeli és középtávú terveiről szoktak beszélni. 2009-ben beszélt először Orbán Viktor a centrális politikai erőtérről, amelynek eredményeképp 15-20 évre egyetlen párt válhat a hazai politika domináns szereplőjévé.  2019-ben pedig ugyanott fejtette ki a miniszterelnök azt, meg akarják nehezíteni, hogy az azonos nemű párok gyereket fogadhassanak örökbe.

A lap szerint a fideszes politikusoknak mégsem minden kötcsei jóslata, terve vált valóra,  mert 2017-ben a kormányfő szintén Kötcsén 60 millió Európába tartó migránsról beszélt, Rogán Antal pedig zavargásokra számított a 2018-as választások idején, és 2019-ben Tarlós István sem lett újból Budapest főpolgármestere.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.