Végelszámolás alá került Tiborcz István egykori cége, az Elios Zrt.

  • narancs.hu
  • 2021. október 4.

Belpol

A cégnyilvántartásban nincs utalás arra, miért. 

Végelszámolás alá került a korábban Tiborcz István résztulajdonában is lévő Elios Zrt. – számolt be a hírről az RTL híradó.

A cégnyilvántartásban nincs utalás arra, miért. A csatorna kereste a cég jelenlegi vezérigazgatóját, Dénes Balázst az üggyel kapcsolatban, de nem kaptak tőle választ.

Az Elios Zrt. – amely korábban Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozott– számos magyar településen korszerűsítette a közvilágítást. Az elvégzett munkát sok helyen minőségi kifogás érte, és a közbeszerzések lebonyolítása, a kiírók és a pályázók közötti kapcsolatok miatt az OLAF vizsgálódott. A szervezet 35 vizsgált pályázatból 17-tel kapcsolatban látta igazolva a gyanút, hogy a pályázatok kiírása nem felelt meg a törvényeknek.

A vizsgálat 2017-ben zárult le, a megállapításokat és a meghozandó intézkedésekre vonatkozó ajánlásokat az OLAF elküldte a magyar hatóságoknak. Ezt Magyarországon nem követte büntetőeljárás, és a közvilágítás korszerűsítésére szánt 13 milliárd forintos uniós hozzájárulásról lemondott a magyar kormány: ezekre a tételekre nem nyújtott be számlát.

A cég a történtek után is boldogul.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk