A rendőrség közzétette az Árpád hídon történt gázolást rögzítő kamerák felvételeit

  • narancs.hu
  • 2023. július 7.

Bűn

Spontán verseny vezetett a tragédiához, a kerékpárost elgázoló Mercedes legalább 137 km/óra sebességgel száguldott.

Elkészült az igazságügyi műszaki szakértői vélemény, amely szerint legalább 137 km/óra sebességgel száguldott a luxus-sportkocsi, mielőtt kisodródva elgázolta a szabályosan közlekedő kerékpárost múlt pénteken az Árpád hídon – írja a Police.hu.

A budapesti rendőrök a kórházból állították elő az autó vezetőjét, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője július 7-én sajtótájékoztatón számolt be a halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt folytatott nyomozás állásáról.

Balogh Ádám rendőr ezredes elmondta, egy spontán kialakuló verseny vezetett a gázoláshoz. A halálos balesetet okozó Mercedes előbb balra csúszott, a vezetője pedig jobbra kormányzással sem tudta megtartani az autó stabilitását, ami így szalagkorlátnak, valamint a gyalogosok és kerékpárosok biztonságát szolgáló csőkorlátnak ütközött, átszakította azt, éppen akkor, amikor a Budáról érkező, szabályosan közlekedő 26 éves kerékpáros arra hajtott.

Az ütközés során a kerékpáros olyan súlyos, kettős végtagvesztéssel járó sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Az ütközés erejét mutatja, hogy a balesetet követően a Mercedes a tetejére borult, és további 70 méter csúszott a Flórián tér irányába. Az őt követő első BMW még kitudta kerülni, a következő BMW azonban már nem tudott megállni és beelrohant a Mercedesbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk