Emberhús megfőzésére és megevésére kényszerítettek fegyveres lázadók egy nőt Kongóban

  • narancs.hu
  • 2022. június 30.

Bűn

Többször is. Egy kongói nőjogi csoport elnöke számolt be az esetről az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt.

Kétszer is elraboltak fegyveresek egy kongói nőt a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Többször megerőszakolták, és arra kényszerítették, hogy emberi húst főzzön és egyen – közölte a Női Szolidaritás az Integrált Békéért és Fejlődésért (SOFEPADI) kongói jogvédő csoport szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt. Julienne Lusenge, a jogvédő szervezet elnöke a 15 tagú tanács előtt beszélt a nő történetéről.

Május vége óta Kongóban súlyos harcok dúlnak a kormány és a lázadó csoportok között, ami fokozta az erőszakhullámot. Lusenge beszámolója szerint a nőt a CODECO nevű milícia harcosai rabolták el, amikor váltságdíjat akart fizetni egy másik elrabolt családtagjáért. A nő elmesélte a jogvédő csoportnak, hogy többször is megerőszakolták és fizikailag bántalmazták. Ezután azt mondta, hogy a fegyveresek elvágták egy férfi torkát. „Kihúzták a beleit, és megkértek, hogy főzzem meg. Hoztak nekem két vizes edényt, hogy elkészítsem az étel többi részét. Ezután az összes foglyot emberi hússal etették meg” – idézte Lusenge az áldozatot.

A nőt néhány nap múlva szabadon engedték, de miközben megpróbált hazatérni, elrabolta egy másik milíciacsoport, amelynek tagjai szintén többször megerőszakolták. „Ismét arra kértek, hogy főzzek és egyek emberi húst” – mondta a SOFEPADI-nak a nő, aki végül megszökött.

(Reuters)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk