Több mint 10 éve eltűnt lány holtteste kerülhetett elő egy diósjenői ház udvarán

  • narancs.hu
  • 2022. július 4.

Bűn

A gyanúsítottat, az egykori nevelőapát letartóztatták.

Egy több mint tíz éve Diósjenőn elkövetett emberölés gyanúsítottját tartóztatták le Nógrád megyében – közölte a megyei főügyészség hétfőn. A feltételezett elkövetőt pénteken vette őrizetbe a rendőrség.

A Nógrád Megyei Hírlap információja szerint egy 13 éve eltűnt lány maradványai kerülhettek elő egy diósjenői családi ház kertjében a hétvégén. Ugyancsak eltűnt testvére holttestét tovább keresik. A lap úgy tudja, a gyilkossággal gyanúsított férfi a nevelőapjuk volt.

Az áldozatok testvére azt mondta a Blikknek, hogy a rendőrség gyilkossággal gyanúsítja a nevelőapjukat, aki állítása szerint szexuálisan zaklatta a lányokat. „Azért gyilkolhatott, mert magának akarta őket, és nem bírta elviselni, hogy más is közeledik feléjük.”

Az ügyészség a közleményében azt írta, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói egy évtizedes eltűnési ügyben pénteken "nyomozási cselekményeket hajtottak végre" Diósjenőn, mivel az elkövető kilétére utaló újabb adatok merültek fel.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség készenléti ügyészének indítványa alapján a Balassagyarmat Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést a terhelt és az ügyészség tudomásul vette, a védő azonban az ülésen nem volt jelen, így a határozat nem végleges  közölték.

(MTI), Blikk)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk