Lövöldözés volt Londonban, lezárták a London Bridge-et

  • narancs.hu
  • 2019. november 29.

Bűn

Egy férfi késsel támadt emberekre a hídon, a rendőrök lelőtték, úgy tudni, meghalt. Az esetnek sajtóértesülések szerint öt sérültje van.

Rendőrök lőttek le péntek kora délután egy férfit a London Bridge-en, aki korábban késsel támadt járókelőkre a környéken. A The Guardian értesülését, mely szerint a támadó meghalt, a rendőrség kora este megerősítette. Az esetnek sajtóértesülések szerint öt sérültje is van. A Sky News úgy tudja, hogy az egyik sérült meghalt.

A rendőrség az eset után másfél órával azt írta a Twitteren, hogy az incidens körülményei egyelőre nem világosak, ezért azt elővigyázatosságból terrorcselekményként kezelik.

A híd közepén egy fehér teherautót is megvizsgáltak a rendőrök, amely félig keresztbe fordulva állt meg. A helyszínre kiérkeztek a rendőrség terrorellenes egységei is, amelyek kutyákkal vizsgálják át a környéket.

*

Korábban azt írtuk, a BBC egy munkatársa lövéseket hallott a legismertebb londoni hídnál, a London Bridge-nél, a rendőrség pedig lezárta a hidat, kordonokat vont köré – írta a BBC.

John McManus BBC-s újságíró azt mondta, azt látta, hogy egy csapat ember összeverekedett a hídon, és aztán a rendőrök lövéseket adtak le.

A Sky News rendőrségi forrásból úgy tudta, hogy egy embert lelőttek a rendőrök a hídon. Információi szerint egy férfi késsel támadhatott emberekre, őt lőtték le a rendőrök. A Sky News azt írta, hogy az esetnek öt sérültje van.

A Scotland Yard későbbi péntek délutáni beszámolója szerint többen megsérültek egy késeléses támadásban Londonban, a Temzén átívelő London híd közelében, egy embert őrizetbe vettek.

A londoni rendőrség Twitterén arról számoltak be, hogy "egy incidens korai szakaszában vannak a London Bridge-nél", arra kérték az embereket, hogy ha valaki a helyszín közelében van, akkor a rendőrök iránymutatásait kövesse.

*

2017. június 3-án már történt egy terrortámadás ugyanezen a helyen, emberek közé hajtott egy furgon,a Borough Marketnél pedig késeléses támadást történt. Akkor összesen nyolcan haltak meg és negyvennyolcan sérültek meg.

Cikkünket újabb információk birtokában frissítjük.

A lead-kép csak illusztráció, egy korábbi esemény során készült.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.