A Csillagok háborúja ihlette a Corvin-negyed megújuló metróállomásának tervezőit

  • narancs.hu
  • 2022. május 7.

Élet + Mód

Hiperűrugrás a föld alatt: ahogy haladunk lefelé az állomáson, úgy erősödik az idő gyorsulásának illúziója.

Metrókék, fehér és narancssárga színhatás, hiperűrugrás a föld alatt. Az állomás eredeti, idealizált megjelenése inspirálta az új építészeti koncepciót.

Az utastér oszlopcsarnokra emlékeztet, ahol az öntöttvas köpenycső natúr felülete jelenik meg a ’70-es években rájegyzett feliratokkal. 

A burkolatok egymáshoz képest kitérő elemekként viselkednek, segítik az utasáramlást, az álmennyezetek a fehér színekkel, narancssárga betételemekkel és a világítótestek megmozgatásával az eredeti állomás elmosódott képeként értelmezhetők.

Közleményben küldte el lapunknak a BKV Zrt. a felújítás alatt álló M3-as metróvonal Corvin-negyed állomásának építészeti koncepciójáról készült videóját.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk