A Mi Hazánk nem akar Ukrán függetlenség teret

  • narancs.hu
  • 2023. március 12.

Fekete Lyuk

A párt szerint legyen inkább Vérző Kárpátalja tér.

Tiltakozik a Mi Hazánk amiatt, hogy Budapest II. kerületének önkormányzata úgy döntött, az ukrán függetlenségről nevezi el azt a még névtelen közterületet, amely a Külügyminisztérium épületével szemben található.

A kerületi határozatról – amelyet a törvény alapján még Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése és a Fővárosi Ukrán Önkormányzat is tárgyal – Vörös Ferenc, a Mi Hazánk II. kerületi elnöke és Vékony Csongor, a Mi Hazánk budapesti elnöke fogalmazott meg közös nyilatkozatot.

Ez így szól:

 

„A leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy Berg Dániel alpolgármester javaslatára a kerületi önkormányzat közterületet kíván elnevezni az ukrán függetlenségről. Nem a szomszédos nép független országa ellen emelünk szót, hanem pont az ellen a háborút kiprovokáló, a saját népe érdekei helyett Amerika kedvéért bármire képes rezsim ellen, amellyel ez a gesztus azonosulni kíván.

Mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy ez a soviniszta ukrán vezetés hogyan bánik a határai közé szorult kisebbségekkel. A mi magyarjainkat és ruszinjainkat viszik az első sorokba golyófogónak, így szabadulva meg a puszta létük által okozott »problémától«. Véleményünk szerint az »Ukrán függetlenség tere« helyett a »Vérző Kárpátalja tér« sokkal inkább kifejezné a magyar, ezen belül a kerületi polgárok állásfoglalását.” 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk