Az MTI kommentár nélkül idézi Putyin nőnapi üzenetét

  • narancs.hu
  • 2023. március 8.

Fekete Lyuk

Miközben az orosz hadsereg nőket erőszakol, az orosz elnök a genderlobbitól félti a világot.

A Magyar Távirati Iroda nem volt rest közvetíteni az Ukrajna ellen több mint egy éve háborút folytató orosz elnök, Putyin nőnapi üzenetét. Vlagyimir Vlagyimirovics azt találta mondani, hogy „feltétlen érték a nők tisztelete”, aztán olyan szöveget nyomott a genderről, a nők családon belül betöltött szerepéről, nyugati genderpropagandáról, óvodai melegpropagandáról és miegymásról, hogy azt Novák Katalin, Kövér László vagy éppen Orbán Viktor is jegyzetelt volna.

„A nőkhöz, az anyasághoz való magasztos, tiszteletteljes viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték, amely nemzedékről nemzedékre öröklődik” - mondta az Putyin a Kreml Szenátusi Palotájában, II. Katalin szobra előtt.

Csak éppen azt nem tette hozzá, de az MTI sem, hogy az orosz-ukrán háborúban az orosz fél módszeresen, szisztematikusan erőszakol nőket, lányokat, de férfiakat is, gyakran meztelenségre kényszeríti őket. Ezt az agresszor tagadja, de az ENSZ által felkért független szervezetek bizonyítékai mást mutatnak.

Az állami hírügynökségnek azonban fontosabb volt, hogy ismét leírja, amit a döntéshozók Magyarországon üdvösnek tartanak: „hazánkban nincsenek és nem is lesznek veszélyes genderjátszmák. Sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a nevelésben, sem a politikában, sem a törvényhozásban” – idézi a magyar hírügynökség Valentyina Matvijenkót, az orosz felsőház elnökét, aki szerint a Nyugat új genderrendet akar kialakítani.

A fideszes médiában egyébként nem ritka, hogy az orosz állami hírügynökségből dolgoznak a derék sajtómunkások. Az Origo ma például piros betűs rendkívüli hírként tálalta, hogy Putyin kiállt a Sberbank stabilitása mellett, pár napja pedig Zelenszkijt nyilvánították alkalmatlannak a RIA Novosztyi nyomán. Az is rendkívüli hír volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk