Másodosztály – Egy idióta a miniszterelnök közvetlen közeléből

  • narancs.hu
  • 2014. november 3.

Hírnarancs

Kurrah, Berreh és Harrach vasárnap zárva tart, Orbán másodosztályon és még meg is magyarázza, Szijjártó találkozása a Tigrissel, Deutsch találkozása Szilyvel – nagy nap volt ez a mai!

Harrach Péter bezárja a boltokat vasárnapra

Az volt ma a fő attrakciója a magyar parlamentnek, hogy zárjanak be a szupermerdzsók vasárnaponként, mert az olyan tőkésvircsaft, multihuncutság. Ősz halántékú Harrach Péter egyenest Rétvári Bence államtitkárhoz fordult a bajával, s mondhatni nyitott kapukat döngetett, hisz a kettős tagsággal (Fidesz és KDNP) büszkélkedő Rétvári szerint, ezt kapják el, ne a náthát, vasárnap csak a melós dolgozik, a főnök, pláne a tulaj dőzsöl a zsírján: „A pénztárosok, eladók és árufeltöltők dolgoznak még egy napot a héten, nem azok, akik a hetedik napi nyitva tartásról a profitmaximalizálás érdekében döntöttek.”

Erre mondják, hogy anyám, borogass! De hagyjuk az álszenteket, hagyjuk az aljas indokból nyomatott demagógiát, felőlünk nyugodtan becsukhatják a boltokat vasárnap. Ezen a héten például szombaton voltak becsukva, mire vasárnap tömegek támadták le arcukon elvonási tünetekkel az üzleteket. Meg van az is, hogy elég sokan ebben az országban szó szerint élnek egyik napról a másikra, szombat apa elmegy segíteni a kőművesnek, hoz öt rugót estére, s abból lesz a vasárnapi ebéd – eztán a kisboltból, tripla áron. Persze ez csak ugyanolyan demagógia, mint a habzsi-dőzsiző tőkés. És azt még meg sem kérdeztük, hogy a vasárnapi munkaszünet növeli-e avagy csökkenti majd az árufeltöltő fizuját?

false

Egyik billeg, másik Harrach

Fotó: MTI

Orbán másodosztályon él családi életet

A Blikk a miniszterelnökhöz roppant közeli forrásig jutott el, aki rögtön ki is fecsegte a bulvárlapnak, hogy Magyarország miniszterelnöke azért utazott haza a festői szépségű Lausanne-ból vonattal, mert több időt szeretett volna tölteni a családjával, és erre a 13 órás vonatút – 2. osztályon – pompás alkalmat kínált. E heti találós kérdésünk: e szuperminiszterelnök-közeli forrás tényleg ennyire hülye, vagy a tisztelt olvasót nézi ennyire hülyének? Hazaröpül csávó laza másfél óra alatt, oszt’ otthon a kandallója tüzinél elvan még tizenegy és fél órát a családi körben, és még nem is zötyögnek, nem is vegzálja a németül karattyoló kalauz – urambocsá!, még a telót is kikapcsolja… Hm? Ehhez érettségi kell, biztos. Szóval nem arról van szó, hogy Habony Árpád PR-zsenije előtt megképzett megint az emberarcú, 2. osztályon zötykölődő nagy ember képe, áh, dehogy, együtt akart lenni az övéivel, de otthon nem tud.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem tud? Miért nem tud, ha saját külön bejáratú őrző-védő szolgálata, a TEK épp most hosszabbította meg újra nem csak a háza, de az egész utcája őrzését. Egy rejtély ez az ember…

Szijjártót Bakuban a Jóisten is fogadta

Azerbajdzsánba látogatott a száguldó külügyminiszter, s a fővárosban, Bakuban (figyelik, egy ideje megint Baku, egy darabig Baki volt, de most megin’ Baku, mint a szovjet alatt – ki érti ezt?) fogadta őt még a szentjánosbogár is. Idézzük a Magyar Nemzetet, nem, majd a Galamust. Már a cím is király: A Kaukázus tigrisével működhet együtt Magyarország (azért még Brezsnyevet sem nevezték Moszkva oroszlánjának Kádárék idején), de a szöveg az igazi: „A külgazdasági és külügyminiszter az azeri fővárosban hétfőn találkozott Ilham Aliyev azeri államfővel, Elmar Mammadyarov külügyminiszterrel, Abid Sharifov miniszterelnök-helyettessel, Sahdar Movsumovval, az Azeri Állami Olajalap elnökével, valamint Shahin Mustafayev gazdaságfejlesztési és Abulfaz Garayev kulturális és turisztikai miniszterrel is.” Hú, az anyja, ez nem ám Amerika, ahol egy államtitkár-helyettes titkára sietett eléje egész a lépcsőfordulóig, ez a tigris hazája, grrrr, hrrrr. További jó hír, hogy jön Alijev jövő kedden Pestre, s Orbánnal felavatják az allegorikus kisbaltát ábrázoló barátsági-tesvériségi emlékművet, vagy valami mást.

Deutsch Tamás Szily Lászlóval ebédelt

Az internet megadóztatásának lehetőségeiről beszélgettek, s sikkes fogásokat vettek magukhoz. A dologhoz nincsen különösebb hozzáfűznivalónk, Deutsch felvette Szilyt a konzultációba, halljuk inkább az izgalmas beszámolót a legfőbb érintettől. Szolg. közl.: ha ötvenen túli polgártársainknak ismerős lesz a szöveg, magukra vessenek, miért öregszenek ilyen gyorsan. Csak a hülye nem örökké fiatal.

„Hogy miért mondtam igent?

Elsősorban azért, mert viccesen hangzik.

Másodszor, mert nyilván az lenne a papírforma, hogy kikérjem magamnak és nemet mondjak a szemtelen fideszesnek. De a papírforma kurva unalmas dolog.

Aztán azért, mert igazából nem kell semmi mást csinálni, mint elmondani a véleményem egy dologról, amit amúgy is elmondanék.

Meg azért, mert kapásból arra gondoltam, hogy ha nekem nincsenek is különösebb ötleteim a magyar netet érintő releváns kérdésekről, a Cink olvasóinak simán lehetnek. És ha beindultok a dologra, és bekommeteltek jó tippeket a témáról szóló posztokhoz, lehet akár egy tízezreléknyi esélye is annak, hogy egy konzultációban ne csak egyfajta módon megválaszolható, megalázó álkérdések legyenek.

És ha már úgyis elcsesznek egy rakás pénzt erre az izére, akkor miért is ne.

Szóval, gyorsan igent mondtam.”

Az ellenzék ma sem csinált semmi említésre méltót.

0

Figyelmébe ajánljuk