Fideszhez köthető médiamunkások indítottak új online hírportált Pécsen

  • narancs.hu
  • 2020. február 24.

Interaktív

Célkitűzésük a tárgyilagos, korrekt, kiegyensúlyozott, tisztességes tájékoztatás.

Fideszhez közeli pécsi médiamunkások indítottak új online hírmagazint Pécsett – adta hírül a Szabad Pécs. A lap szerint az új magazint Pécs Aktuál néven lehet megtalálni, a P1 Media Group Zrt. működteti.

A beköszönőben a szerkesztők azt üzenik, hogy “buborékon túli” (magyarán nem csak egy politikai oldalnak szóló) hírmagazint készítenek, és a “Tisztesség, az Egyensúly és a Sokszínűség" jellemzi majd őket. Mindez azért érdekes, mert az újonnan gründolt lap három kulcsfigurája a Szabad Pécs szerint mind Fidesz közeli cégekhez köthetők.

A hírmagazin főszerkesztője – az impresszum szerint –, Szabó Sára korábban a fideszes PécsMa.hu-nak és a Pécsi Híreknek, valamint Pécs Televíziónak is dolgozott.

Az egyik alapító tag, Kapitány Gergely, a lap "kreatív munkatársa" jelenleg is a fideszes médialapítványhoz, a KESMA-hoz tartozó Szeged Ma nevű portál főszerkesztője. Ő volt korábban Páva Zsolt pécsi polgármester kampánytanácsadója, és 2010 után éveken át kapcsolatban állt külsős tanácsadói szerződéssel pécsi fideszes politikusokkal, a pécsi önkormányzattal és önkormányzati cégekkel. De a Pécs Kommunikációs Központot (akkori nevén Pécsi Médiaközpont) is vezette. A lapot működtető cég tulajdonosa pedig Fodor-Petrov József (“Fodi”), aki korábban az Andy Vajnával is bizniszelő pécsi Rádió 1-hez is köthető. Mint írják: szeretnének visszatérni ahhoz a mára már szinte elfeledett hagyományhoz, miszerint egy lap feladata a tárgyilagos, korrekt, kiegyensúlyozott, tisztességes tájékoztatás.

Figyelmébe ajánljuk