Németh Balázs távozik a közmédiától

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 23.

Interaktív

A NER kedvenc híradósa új kihívásokat keres.

A bulvármédia állításaival szemben közös megegyezéssel távozik a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője – tudatta közös közleményben az MTVA Sajtó és Marketing Irodája, valamint a műsorvezető az MTI-vel.

„A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja több éves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA” – fogalmaznak a közleményben.

Felidézték, hogy Németh Balázs az M1 2015-ös megalakulása óta meghatározó alakja volt a csatornának, a hírszolgáltatásban számos alkalommal bizonyította magas szintű szakmai hozzáértését, amelynek elismeréseként 2021-ben átvehette a közmédia egyik legrangosabb kitüntetését, az Egyesy Géza-díjat. Mint írják, a közmédia ezúttal is köszöni és elismeri Németh Balázs hírterületen végezett szerkesztői és műsorvezetői munkáját, jövőbeni feladataihoz, az előtte álló kihívásokhoz sok sikert kíván!

Németh közösségi oldalán úgy kommentálta a hírt, hogy „Új korszak kezdődik, új kihívással.”, illetve hozzátette: „Hajrá, Magyarország”. A híradós azt is írja, hogy „További részletek majd tőlem néhány nap múlva!!!”

 

A hírről először beszámoló Media1.hu szerint Németh „hosszú ideje fontolgatta már a távozását. 2020-ban egy időre el is tűnt a képernyőről belső konfliktusok miatt, ám akkor végül visszatért a képernyőre.”

A kollégái által csak „A Celeb” becenéven emlegetett Németh nevéhez számos emlékezetes epizód fűződik. A híradós előszeretettel fűzött kommentárokat az egyes hírekhez, ezek miatt pedig a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét, de tavaly decemberben a közmédia vezetése Egyesy Géza-díjjal ismerte el Németh Balázs munkáját – mint a Media1.hu írja. Komoly felháborodást váltott ki például, amikor Hadházy Ákos országgyűlési képviselő parlamenti tiltakozásáról élő adásban azt mondta: „eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben.”

 

A Media1 azt is felidézi, hogy Némethet azért is bírálat érte, mert magánvállalkozása nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott az állami trafiktendernek köszönhetően. A műsorvezető 2020-as, bírósági úton kiperelt hivatalos adatok szerint az MTVA-tól közel kétmillió forintot keresett havonta – idézi fel a lap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk