Snoblesse Oblige 2022/33.

  • Narancs
  • 2022. augusztus 17.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

Csak az értheti meg a jelent és alakíthatja a jövőt, aki ismeri a múltat.

(August Bebel)

augusztus 19., péntek, 18.00  Clean Bandit – koncert

Everything But You, Rockabye, Rather Be… A nagyon népszerű, Cambridge-ben alakult brit elektropop együttes meglátogatja a Strand Fesztivált, és ennek mindenki örül. Utánuk következik a hazai hiphopbrigád, a Follow the Flow, majd Sean Paul Jamaicából. Szóval ez a nap sem múlik el tombolás nélkül. (Strand Fesztivál, Nagyszínpad, Zamárdi)

 

augusztus 19., péntek, 19.00  Táncpanoráma IV. Carmina Burana

„Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró.” Na, el tudja ezt képzelni valaki másként, mint a Szegedi Balett által táncban elbeszélve Carl Orff zenéjére, Juronics Tamás – aki egyébként a fenti leírás szerzője is – koreográfiájára? Ha nem, akkor megnézheti a Summerfest Nemzetközi Folklór Fesztiválon a saját szemével. (BKK IKSZ, Százhalombatta, Szent István tér 5.)

 

augusztus 19., péntek, 19.30  Ez csak a világ vége – A Magyar Narancs és a Cirko Film szabadtéri filmvetítése a Tranzit teraszán

„Tizenkét év távollét után az író, Louis visszatér szülővárosába, hogy elmondja családjának féltve őrzött titkát. Hamarosan felszínre törnek az elfojtott indulatok. Hiába próbálnak meg empátiával közelíteni egymás felé, az egymásra figyelni már képtelen családtagok csak saját sérelmeiket és magányukat képesek előtérbe helyezni, ami még több konfliktust szül.” A 2017-es francia–kanadai dráma, amely a Cannes-i Filmfesztiválon a zsűri nagydíját nyerte el sztárparádéval, eredeti nyelven, magyar felirattal látható. Az ingyenes vetítés kezdete: 20.00 óra. A létszám korlátozott, 40 főt tudunk fogadni, ezért kérjük, hogy délig küldjön egy regisztrációs igényt a gitta [at] narancs [dot] hu címre. (Tranzit Art Café, Bp. XI., Bukarest u.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.