Hétre emelkedett a szlovákiai vasúti baleset halálos áldozatainak száma

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 28.

Katasztrófa

Vizsgálják, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta-e a szerencsétlenséget.

Hétre emelkedett a szlovákiai súlyos vasúti baleset halálos áldozatainak száma, miután a kórházban az egyik sérült meghalt – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat operációs központjának (OSZZS) közlésére hivatkozva pénteken.

A szerencsétlenségnek, amely Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt csütörtökön, további öt sérültje van. A mozdonyvezetőt és az autóbusz sofőrjét is kórházba szállították, állapotukról nem adtak tájékoztatást.

Az áldozatok a buszon tartózkodtak a baleset idején, a vonat utasai közül nem sérült meg senki.

A baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, egy sorompókkal és szemaforral is ellátott vasúti átkelőnél.

 
 
Tűzoltók az Érsekújvár (Nové Zámky) közelében történt vonatbaleset helyszínén 2024. június 27-én.
Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak
 

A szlovák hatóságok közlése szerint egyelőre vizsgálat tárgyát képezi, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e a szerencsétlenséget. Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes pénteken a tragédia okainak gyors kivizsgálására szólított fel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk