Huszonkettővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, meghalt két beteg

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 23.

Katasztrófa

Az aktív fertőzöttek száma 847.

Meghalt két idős, krónikus beteg, és huszonkettővel 5155-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a kormányzati tájékoztatási oldal.

Az elhunytak száma így 613-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 847.

3695-en már meggyógyultak.

59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7420-an vannak hatósági házi karanténban.

A járvány továbbra is jelen van, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák, és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék.

Szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, erre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs, erről nyilatkozott korábban Orbán Viktor is.

Megjegyezték, az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. "A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön."

Figyelmébe ajánljuk