A nyíregyházi kórházigazgatót és Fidesz-frakcióvezetőt Covid-fertőzés miatt Budapesten kezelik

  • B. T.
  • 2020. október 8.

Kis-Magyarország

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Adorján Gusztáv koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul – erősítette meg a Narancs.hu információját Vitkai Éva, a gyógyítóintézmény sajtófőnöke.

Ehhez Vitkai hozzátette, hogy a kontaktkutatás a járványügyi szabályok szerint megtörtént, közvetlen munkatársai között ismert koronavírus-fertőzött jelenleg nincs. A nyíregyházi oktatókórház főigazgató-főorvosa feladatait a felépülése alatt intézményük orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el. Adorján Gusztáv közéleti szerepet is vállal, jelenleg ő a nyíregyházi közgyűlésben a legnagyobb frakció vezetője, a Fidesz-KDNP színeiben.

Más forrásból a Narancs.hu úgy értesült, hogy súlyosabb állapota miatt a 66 éves Adorjánt Budapesten kezelik. Adorján Gusztáv annak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórháznak az első számú a vezetője, amelyik az észak-alföldi régió három megyéjének, Jász-Nagykun-Szolnoknak, Hajdú-Biharnak és Szabolcs-Szatmár-Beregnek az összes középsúlyos és súlyos Covid-fertőzöttjét fogadja az operatív törzs döntése alapján.

Ezt azt jelenti, hogy Jászberénytől Záhonyig minden fertőzött beteget Nyíregyházára hoznak. Erről a főigazgató kollégáival közösen tartott sajtótájékoztatót a közelmúltban, a Jósa András kórház Covid-részlege előtt.

A bizottsági ülésre még elment

A Narancs.hu helyi forrásokból úgy értesült, hogy Adorján Gusztáv a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjeként a múlt szerdán, szeptember 30-án még részt vett a közgyűlés előtti egyik bizottsági ülésén, de az október elsejei közgyűlésen már nem jelent meg. Csak feltételezhető, de nem biztos, hogy fertőző betegsége miatt nem vett részt a testületi ülésen.

Ahol a főigazgató-főorvos lett covidos

Ahol a főigazgató-főorvos lett covidos

Fotó: szabolcsihir.hu

Az ügyben megkerestük Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) nyíregyházi polgármestert. Azt kérdeztük tőle írásban, hogy az eset kapcsán bármilyen járványintézkedést életbe léptettek-e a szabolcsi főváros polgármesteri hivatalában. Amint megérkezik a városvezető válasza, közöljük.

(Címlapfotónkon Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. A felvétel forrása: ttre.hu.)

Figyelmébe ajánljuk