Masszív trollkodásba és hackelésbe torkollott a keszthelyi politikai háború

  • narancs.hu
  • 2019. július 22.

Kis-Magyarország

A néhány nappal ezelőtti trolltámadás után vasárnap hackertámadás érte a keszthelyi ellenzéket tömörítő Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) egyik támogatóját és a KÉVE oldalát.

"A pár nappal ezelőtti trolltámadás után egyik támogatónk, Bálint Natália Németországban élő, keszthelyi születésű operaénekesnő Facebook-profilját törték fel és tüntették el hivatalos oldalát. Ennek megközelítőleg 20 ezer követője volt, és az oldal hosszú éveken át épült" – tájékoztatta a Narancs.hu-t Molnár Tibor, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) sajtószóvivője.

Molnár hozzátette, hogy Bálint Natália már korábban is osztott meg ellenzéki hangvételű tartalmakat, elemzéseket.

A független sajtóhoz fordulnak

Vasárnap a polgármesterségre pályázó keszthelyi fideszes alpolgármester, Nagy Bálint egyik önfényező megosztása alatt bonyolódott vitába kormánypárti kommentelőkkel. Csakhogy az oldal adminjai elrejtették kritikus hozzászólásait, erre Bálint képernyőképekkel illusztrált posztot tett közzé hivatalos oldalán, amelyet ezután ért támadás.

Bálint Natália

Bálint Natália

Fotó: Youtube

 

"Ezek a támadások azt bizonyítják, hogy a Balaton-parti zsákmányát foggal-körömmel őrző Fidesz nem riad vissza semmilyen eszköztől az egységesen fellépő keszthelyi ellenzék elhallgattatása érdekében” – közölte lapunkkal a KÉVE sajtószóvivője.

Lekevert himnusz

Bálint Natália nevére rákeresve a neten, kiderült, korábban lépett már fel jobbikos rendezvényen, 2014-ben pedig egy olyan videót osztott meg a Youtube-on, amiben a kivándorlásról énekelt egy zavarba ejtő videóban, majd a Jobbik szlogenjével/köszöntésével ("Szebb jövőt!") búcsúzott a felvétel végén (amit azóta töröltek a videómegosztóról). A dal évekkel később a rabszolgatörvény ellenes tüntetések idején jelentős népszerűségnek örvendett a közösségi médiában.

A helyi ellenzéki politikusok szerint egyébként Bálint politikai nézetei sokat "finomodtak", változtak az utóbbi években, ráadásul a baloldali pártok sok településen összefogtak a Fidesz ellen a Jobbikkal az önkormányzati választásra. Bálint egyébként keszthelyi származású, írt is egy himnuszt a városnak, de az utóbbi években a fideszes városvezetés már nem támogatta, hogy a dalt lejátsszák a hivatalos rendezvényeken. A dal azóta a fideszes hatalom elleni ellenállás egyik szimbóluma a városban, de a KÉVE célja az – írták lapunknak –, hogy újra Keszthely hivatalos jelképei közé emelkedjen.

Az énekesnő ma már Stuttgartban él orosz zongoraművész férjével.

Figyelmébe ajánljuk