Helyi lengyel helyett egy ceglédi lett az új szolnoki lengyel konzuli iroda vezetője

Kis-Magyarország

Történelmi pillanatként értékelte Szalay Ferenc azt, hogy Szolnokon először nyit külképviseletet egy ország.

A város polgármestere a szombati eseményen hozzátette, külön öröm számára, hogy ezt lengyel barátaink tették meg, így tovább erősödhetnek az eddig is kiváló lengyel-magyar kapcsolatok.

Megtudhattuk, a konzuli iroda a megyeháza épületében található, és Filipowicz Krzysztof vezeti.

Történelmi pillanat: városunkban először nyit külképviseletet egy ország! Külön öröm, hogy ezt lengyel barátaink tették...

Posted by Szalay Ferenc on Saturday, February 26, 2022

 A ceglédi Filipowicz Krzysztof ismerős lehet olvasóink számára, róla ugyanis már írtunk egy cikkünk kapcsán. Pontosabban nem róla, hanem arról a létesítményről, amit ő építtet a saját kosárlabdacsapata számára. 

 

Mégpedig azzal a Böjtös-Bau Kft.-vel, ami Szolnok fideszes politikai köreinek kedvenc kivitelező cége, a szolnoki közbeszerzések egyik nagy nyertese.  A cég névadója az a Böjtös Éva, aki a szolnoki Fidesz-iroda vezetője, de neve máshol is felbukkant, például a NER-es kötődésű Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél, ahol a felügyelőbizottság tagja lett.  A Filipowicz-féle kosárlabdacsarnok alapkőletételén részt vett Szalay Ferenc is, mint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke.

Szolnokon egyébként működik lengyel nemzetiségi önkormányzat, sőt, a város rendkívül büszke a helyi lengyel közösségre. Nagyon sok lengyel "tett le az asztalra" kiemelkedő eredményeket, öregbítve ezzel is a város hírnevét. 

Mégsem közülük került ki a szolnoki konzuli iroda vezetője, inkább egy ceglédit választottak ki erre a posztra. 

Filipowicz Krzysztof ismereteink szerint a 90-es évek eleje óta él Magyarországon, felesége a ceglédi KDNP korábbi elnökének a lánya. Erre mondták helyi informátoraink, a rossznyelvek szerint már akkor tudta, hova kell nősülni, hozzátéve, a kosárlabdában is rendkívül fontos a jó helyezkedés.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk