Kiderült, miért vett jachtot a polgármester anyja

  • narancs.hu
  • 2024. június 2.

Kis-Magyarország

A kalocsai Filvig Géza nem válaszolt a Magyar Hangnak. A Facebookon írta meg, hogy a hajót még megválasztása előtt vette a család.

Kalocsa KDNP-s polgármesterének, Filvig Gézának az édesanyja valamikor vett egy 60 milliót érő jachtot, amellyel Filvig Gézát fényképezték le nem olyan régen – írja a Magyar Hang

A lap idézi a fővárosi Wiking Yacht Club reklámját a hajóról, amely családi cruiser, a motor 380 lóerős, a hajótest 3 tonnás, kilenc fő fér el rajta. Fenntartása a téli tárolással, a karbantartással és a szállítással, a kikötőhasználattal együtt milliókba kerül.  A 16 ezres Bács-Kiskun megyei város polgármestere bruttó 1 millió 121 ezer forintot keres, más bevétele nincs. A lap szerint ennyiből nehéz lehet fenntartani egy ilyen hajót. 

A Magyar Hang megkérdezte Filvig Gézától többek közt, hogy a hajót tényleg a 79 éves édesanyja birtokolja-e, akinek nincs engedélye a vezetéshez, és igaz-e, hogy a hajót a család 2022-ben és 2023-ban használta az Adrián. 

A lap azt írja, Filvig Géza nem válaszolt a kérdésekre lapzártáig. Filvig pedig a Facebookon azt írta, „tegnap késődélután egy szélsőbaloldali internetes portál újságírójától kaptam megkeresést provokatív kérdésekkel. Most megspórolom az időt számukra, így nyilvánosan válaszolok és ezzel a teljes válaszomat megismerheti mindenki”.

A polgármester arról ír, Kalocsán mindenki tudja, hogy hajózik gyermekkora óta, az egész család a Duna szerelmese, és őt „ebben a szellemben” nevelték.  „Édesapám is hajótulajdonos volt, és halálakor édesanyám úgy döntött, hogy az örökség szétosztása helyett egy 8 méter hosszú kishajót vásárol, amit azóta felváltva használunk a nővéremmel. A vásárlás még polgármesterré választásom előtt történt, és édesapám elvesztéséhez kapcsolódik” – írja.

Filvig Géza most is indul a polgármester-választáson Kalocsán. A lap kérdéseit támadásként értékeli, és ellenfeleit említi. Azt, hogy kikre gondol, nem derül ki.

Lesz három olyan vetélytársa, aki korábban fideszes volt, és a DK-s, mi hazánkos jelöltekkel együtt nyolcan indulnak a polgármesteri székért. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.