Letenyén nem tudják, honnan lesz vize az uszodának

  • narancs.hu
  • 2024. március 10.

Kis-Magyarország

Viszont elkészült, több mint egymilliárd forintból. 

Teljesen elkészült a Letenyei Mura Tanuszoda, de a település önkormányzatánál még nem tudják, honnan lesz víz a medencékbe – tudósított az ATV.

A 3800 lelkes Zala megyei város új tanuszodájában nem forgathatott a televízió stábja, mert építési területnek számít.

Farkas Szilárd (független) polgármester számolt be az ATV-nek arról, hogy a létesítmény valójában kész, csakhogy a városi ivóvízhálózat nem tud annyi vizet adni, amennyire az uszodának szüksége lenne. A jelenlegi kutak hozamát csak egy újabb beruházással lehetne növelni, az pedig több száz millió forintba kerülne.

Arról, hogy mi lesz a megoldás, konkrét választ még nem kapott az önkormányzat az uszoda üzemeltetőjétől, sem a kormánytól – mondta a polgármester. 

Azt, hogy az állam 1,1 milliárd forintból tanuszodát épít Letenyén azért, hogy az itteni gyerekeknek se kelljen Nagykanizsára utazniuk megtanulni úszni, és a földmunkák már el is kezdődtek, Cseresnyés Péter (Fidesz–KDNP) dél-zalai országgyűlési képviselő jelentette be videón 2021-ben.

 

A képviselő arról számolt be, hogy a létesítménynek 1300 négyzetméter lesz a hasznos alapterülete, épül benne egy 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medence és egy 10×6 méteres tanmedence, ami „nemcsak a diákok kötelező úszásoktatásának, hanem akár a szabadidő- és versenysportnak is lendületet adhat a településen”.

Idén február 14-én arról szólt a hír, hogy a tanuszoda építésénél helyszíni bejárást tartottak az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére. „A kivitelező képviselője ismertette a beruházás készültségi fokát, az éppen zajló és hátralévő munkákat, feladatokat. A bejáráson a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) munkatársai, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) képviselői, valamint Letenye Város Önkormányzata vettek részt, beszélték át a fontosabb mérföldköveket” – olvasható a beszámolóban, amely nem tér ki a vízre.

A helyiek nem értik a dolgot, illetve van, aki szerint a víz nélküli uszodára egyfajta csodaként célszerű tekinteni: 

 

A címlapfotó forrása Letenye önkormányzatának Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk