Makón bezár a futballstadion, a tanuszoda, a múzeum

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Kis-Magyarország

Karácsonyi díszkivilágítás sem lesz, de a gyertyagyújtást szeretnék megtartani.

A makói képviselő-testület szerdai ülésén több intézmény bezárásáról is döntöttek az energiaköltségek növekedése miatt – közölte a Promenad24.

A tudósításból kiderül, hogy a fürdő – a Hagymatikum – ugyan nyitva lesz, korlátozott időben, de a tanuszodát, a 33 kültéri medencét és a Nyugibárt bezárják télre, ahogy a Korona konfereciaközpontot, a Zöldházat, a József Attila Múzeumot és látványraktárát, az Espersit-házat. A Hagymaház mozija pénteken, szombaton, vasárnap lesz nyitva, a programok egy része várhatóan elmarad. Azok a nyugdíjasklubok, amelyek helyiségeiben vegyes tüzelés működik, nyitva lehetnek, a többiek programjait a könyvtárban és a Hagymaházban tartják meg. A könyvtár nyitvatartása is változhat télen. A jégpálya sem nyit ki, a sportcsarnok is bezár – arról még egyeztetnek a József Attila Gimnáziummal, hogy azokat a testnevelésórákat, amelyeket a csarnokban tartottak, hol tarthatják meg.

A díszkivilágítást lekapcsolják Makón, a közvilágítást is korlátozzák, és karácsonyi díszkivilágítás sem lesz idén. A Makovecz téren valamilyen világítás azért lesz, és várhatóan az ünnepi gyertyagyújtást is meg tudják tartani. 

Bezár a Makó Aréna is. Emiatt visszalép az NB III-as bajnokságtól a Makó FC futballcsapata – adta hírül a klub szerdán reggel a közösségi oldalán.

A klub közleménye szerint a makói önkormányzat a brutális energiaár-emelkedés miatt kénytelen bezárni intézményeinek és sportlétesítményeinek nagy részét. „Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni. Ezzel együtt labdarúgócsapatunk támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeink drasztikusan csökkentek. Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez. A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől” – közölte a klub.

Az önkormányzattal tárgyalnak arról, hogy legalább az utánpótláscsapatok edzhessenek valahol, és a megyei másod- és harmadosztályú csapatnak is legyen erre lehetősége. 

 
A Makó FC NB III-as labdarúgó-csapata.   Fotó: A Makói FC Facebook-oldala
 

 „A külső körülmények ellehetetlenítették a további folytatást, de biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben rendeződtek a háborús és gazdasági problémák a világban, újra hasonló szintre tudjuk felemelni a makói labdarúgást” – zárul a közlemény. 

A hírről beszámolva a Telex emlékeztet, nemrég Balassagyarmat NB III-as csapata hasonló okok miatt lépett vissza a bajnokságtól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk